tehno novosti

Samsung predstavio tablet računala Galaxy Tab A 10.5'' i Galaxy Tab S4

01.08.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Korejski proizvođač upravo je predstavio dva tablet računala. Dok Galaxy Tab A 10.5" namijenjen obiteljskoj uporabi, Galaxy Tab S4 cilja poslovne korisnike i profesionalce

Samsung je upravo predstavio dva nova tablet računala. Riječ je o Samsung Galaxy Tab A 10.5'', koji ima značajke prilagođene obiteljskom korištenju poput kontrole sadržaja i mogućnosti kontrole preko drugih uređaja te Samsung Galaxy Tabu S4 koji je spojiv na sustav DeX te može raditi kao stolno računalo.

Galaxy Tab A 10.5''

Uz novu mogućnost za obiteljsku zabavu i poboljšane audio i vizualne značajke, Galaxy Tab A 10.5'' napravljen je za obiteljsku uporabu. Uz dodatne značajke, kao što je Samsung SmartThings, Samsung jamči poboljšano upravljanje domom.

'Ponosni smo što možemo najaviti novi uređaj kojim proširujemo portfelj Samsungovih tableta, Galaxy Tab A 10.5'', koji sa sobom nosi inovativni Samsungov dizajn na uređaj prikladan za cijelu obitelj. Uz osvježen dizajn, poboljšanu roditeljsku kontrolu i nove mogućnosti povezivanja, Galaxy Tab A 10.5'' idealan je za moderno kućanstvo.', rekao je Jason Lee, predsjednik Odjela razvojne strategije poslovne jedinice tableta i mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Uz Galaxy Tab A 10.5'', prijatelji i članovi obitelji mogu zajedno gledati filmove, igrati igre, slušati glazbu ili pregledavati sadržaj na 10,5 inčnom zaslonu, uz 16:10 omjer slike. Tab A 10.5" ima četiri zvučnika s Dolby Atmos podrškom.

Galaxy Tab S4

Galaxy Tab S4 je novi Android 2-u-1 tablet koji u kombinaciji s modernim dizajnom koji uključuje veliki zaslon i četiri zvučnika cilja korisnike koji trebaju prijenosni uređaj poput tableta s mogućnostima koje ima stolno računalo.

'U Samsungu vjerujemo da tableti imaju sve veću ulogu u olakšavanju naših života i unaprjeđenju mobilnog iskustva za sve korisnike. S Galaxy Tab S4 predstavljamo premium tablet, opremljen Samsung DeXom, koji korisnicima omogućuje da se pokažu u najboljem svijetlu gdje god se nalazili. Veselimo se što korisnicima možemo pružiti osjećaj ležernosti, znajući da je ovaj novi dodatak u našem ekosustavu povezanih uređaja prepun značajki koje im donose zabavu.', istaknuo je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Samsung DeX i S Pen

Uz Galaxy Tab S4, Samsung je po prvi put predstavio i Samsung DeX za tablete. Kada je spojen s Book Cover tipkovnice ili pokrenut s Quick Panela, Galaxy Tab S4 se uključuje na Samsung DeX, pružajući korisnicima mogućnost prebacivanja s Android sučelja na desktop mod. Pomoću Samsung DeXa moguće je otvoriti više Android aplikacija odjednom, uključujući Microsoft Office paket, te ih istovremeno povećavati ili smanjivati. Također je moguće povlačiti ili ispuštati sadržaj između aplikacija korištenjem tipkovnih prečaca.

Galaxy Tab S4 dolazi i sa S Pen olovkom. Uz S Pen olovku korisnici mogu uzimati bilješke kroz Screen-Off Memo, te navigirati, prevoditi, organizirati iste putem Samsung Notesa te slati personalizirane tekstove putem Samsung Live Messagesa.

Galaxy Tab A 10.5 i Galaxy Tab S4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung