DRUGI POKUŠAJ

Što je novo u Samsungovom savitljivom smartfonu Galaxy Fold?

06.09.2019 u 18:25

Bionic
Reading

Nakon kritika koje je doživjelo nesuđeno prvo izdanje, u Samsungu su za drugi pokušaj lansiranja uveli više promjena

Galaxy Fold službeno je pušten u prodaju u Južnoj Koreji 6. rujna i predstavljen tijekom sajam IFA u Berlinu. U Velikoj Britaniji bi se to trebalo dogoditi 18. rujna, a očekuje se kako bi na tržište Sjedinjenih Država trebalo stići 27. rujna.

Nakon kritika koje je doživjelo nesuđeno prvo izdanje, u Samsungu su za drugi pokušaj lansiranja uveli nekoliko promjena u svoj savitljivi pametni telefon. Evo što su sve promijenili.

Više nije moguće lako zguliti zaštitu zaslona

Jedan od većih problema na koje su kritičari upozorili bila je tanka plastična zaštita zaslona, koja je bila zamišljena kao integralni dio dizajna Galaxy Folda, ali ju je bilo prilično lako zguliti s uređaja. Neki među recenzentima to su uspjeli učiniti i pritom oštetiti zaslon.

Sad više nije tako lako ukloniti tu zaštitu, piše Tech Radar, jer su u Samsungu našli način kako vas spriječiti u tome. Postavljena je, naime, ispod malog ruba oko zaslona pa nije lako ni primijetiti kako je zaštita prisutna, niti ju ukloniti.

Robusniji je

Više je promjena uvedeno kako bi Galaxy Fold postao robusniji. Dodane su kapice na vrh i dno šarke kako bi prašina i druga prljavština teže se mogla zavući u nju, kao i metalni elementi ispod zaslona kako bi bio čvršći dok ga se koristi kao tablet računalo.

Dolazi s podrškom za 5G

Galaxy Fold ima podršku za mreže 5G. Taj model neće biti dostupan na svim tržištima, ali čini se kako neće zaobići Europu.

TEHNO IZBOR

Pogledajte jeftinije smartfone za svačiji ukus i džep

Pogledaj galeriju