PRIJAVE DO 17. TRAVNJA

Stižu četiri besplatne radionice za srednjoškolce, tempirane taman za praznike

03.04.2017 u 17:48

Bionic
Reading

Tijekom ovogodišnjih proljetnih praznika srednjoškolci mogu saznati više o dizajnu i razvoju računalnih igara, programiranju robota, osmišljavanju i vođenju digitalnih kampanja i borbi protiv cyber kriminalaca

Visoko učilište Algebra ponovno održava besplatne radionice za maturante i srednjoškolce na kojima se učenici mogu upoznati s digitalnim marketingom, robotikom, etičkim hakiranjem i izradom računalnih igara. Prijaviti se možete na Algebrinim stranicama. Prijave su otvorene do 17. travnja.

Radionice na temu digitalnog marketinga, cyber sigurnosti (etičkog hakiranja) i mrežnih tehnologija, razvoja računalnih igara te robotike i programiranja bit će održane 20. i 21. travnja u Zagrebu. Bit će besplatne za odabrane polaznike. Broj raspoloživih mjesta je ograničen.

U radionicama tijekom školskih praznika dosad je ukupno sudjelovalo više od 500 učenika. Velik interes pokazuje kako učenici srednjih škola traže mjesto na kojem bi se mogli što ranije upoznati s ovim temama, nadopuniti znanja koja su stekli tijekom škole i, povrh svega, početi razmišljati o tome vide li svoju buduću karijeru možda upravo u digitalnom svijetu, koji svaki dan napreduje ogromnim koracima.

Škola digitalnog marketinga je radionica namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, kvalitetnog stvaranje priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama.  Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku.

Škola robotike polaznike će naučiti kako raditi s pristupačnom platformom Arduino te ih upoznati s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike.

Škola etičkog hakiranja za cilj ima naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera, inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Naučit će kako se postaje etički, tj. dobar haker te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. 

Škola razvoja računalnih igara nudi priliku za upoznavanje s vještinama i alatima ključnim za dizajn i razvoj računalnih igara. Mentori će biti predavači Visokog učilišta Algebra, zaposlenici game development tvrtki te stručnjaci za razvoj igara iz game dizajn centra Machina. Polaznici će razviti svoju prvu računalnu igru korištenjem otvorenih platformi kao što su Unreal i Unity.

Kako je bilo na nekima od prošlih radionica tijekom školskih praznika i što su polaznici ondje naučili može se vidjeti i u reportaži:

Digital Ninja Academy Izvor: Društvene mreže / Autor: Algebra Grupa