DRUŠTVENE MREŽE

Stiže TikTok Notes: Priprema li ByteDance još jedan udarac Instagramu?

09.04.2024 u 09:43

Bionic
Reading

TikTok obavještava korisnike o novoj aplikaciji pod nazivom TikTok Notes

TikTok planira objaviti novu aplikaciju za dijeljenje fotografija koja bi mogla izazvati Instagram, piše TechCrunch. U obavijesti poslanoj korisnicima, TikTok kaže da pokreće 'novu aplikaciju za objave fotografija' pod nazivom TikTok Notes.

Obavijest navodi da će dijeliti 'postojeće i buduće javne objave TikTok fotografija' u TikTok Notes, a također će korisnicima dati mogućnost isključivanja - ako mrežu odluče napustiti. Novi photo.tiktok.com URL kojeg je uočio TechCrunch također se nakratko pojavio online s upitom za otvaranje objave u aplikaciji TikTok Notes. Sudeći po slici koja se nalazi na stranici, čini se da će korisnici uz svaku fotorafiju moći objaviti i kratki opis.

U izjavi za TechCrunch, TikTok kaže da 'istražuje načine kako osnažiti zajednicu da stvara i dijeli kreativnost s fotografijama i tekstom u posebnom prostoru za taj format', ali nije rekao kada planira objaviti aplikaciju.

Za TikTok aplikaciju specijaliziranu za fotografije prvi smo put čuli prošlog mjeseca kad je TheSpAndroid iskopao kod unutar aplikacije koji je sugerirao da radi na aplikaciji pod nazivom TikTok Photos.

Ali sada se čini da je ta aplikacija sve bliža službenom lansiranju - i mogla bi biti ozbiljna konkurencija Instagramu. TikTok Notes će vjerojatno biti unaprijed popunjene svim fotografijama koje su korisnici TikToka već podijelili (ako se većina korisnika odluči za to), što će ga spasiti od potrebe za crtanjem početne baze korisnika.