CIRCLE TO SEARCH

Google i Samsung razvili novi način pretraživanja. Evo što trebate znati

18.01.2024 u 15:17

Bionic
Reading

Google i Samsung razvili su značajku Circle to Search, koja će omogućiti pretraživanje bez prebacivanja iz jedne aplikacije u drugu

Samsung je tijekom događaja Galaxy Unpacked najavio puno zanimljivih proizvoda i značajki, uključujući i novu seriju top modela pametnih telefona Galaxy S24.

Ali, uz te premijere pojavila se i vrlo zanimljiva nova značajka Circle to Search, razvijena u suradnji s Googleom.

Što je Circle to Search?

Ukratko, riječ je o novom načinu pretraživanja bilo čega bez prebacivanja iz aplikacije u aplikaciju. Kako biste aktivirali značajku, potrebno je pritisnuti i zadržati pritisak na dugmetu Home ili navigacijskoj traci (ako imate uključenu navigaciju gestama).

Zatim, kada na zaslonu vidite nešto što želite potražiti, prstom nacrtajte krug oko toga i telefon će vratiti rezultate pretraživanja.

Na primjer, možete upotrijebiti Circle to Search kako biste pronašli odjevni predmet koji ste možda vidjeli u videu na YouTubeu ili dobili više informacija o jelu u receptu koji pregledavate.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Ne morate samo zaokružiti stavku koju tražite da biste pretražili: možete je također označiti, nažvrljati nešto preko nje ili dodirnuti.

Kao dio Googleove nadogradnje umjetne inteligencije za pretraživanje, možete pretraživati s tekstom i slikama koje ste zaokružili u isto vrijeme koristeći višestruko pretraživanje. U Googleu tvrde kako Circle to Search radi na slikama, tekstu i videozapisima.

Rezultati se pojavljuju unutar aplikacije koju trenutno koristite, tako da ne morate prekidati ono što radite za pretraživanje. Kada završite, možete jednostavno maknuti rezultate i vratiti se na ono što ste radili do tada.

Značajka Circle to Search trebala bi biti dostupna globalno od 31. siječnja za odabrane top modele pametnih telefona s operativnim sustavom Android, kao što su Pixel 8 i Pixel 8 Pro te serija Galaxy S24.

Kasnije bi trebala postati dostupnom za više uređaja s Androidom, piše LifeHacker.