ČUDOVIŠNA RAZLUČIVOST

Stiže nam Xperia Z5 Premium, prvi svjetski 4K UHD smartfon

11.11.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Nakon svjetske premijere u Berlinu, na hrvatsko tržište uskoro bi trebao stići Sonyjev high-end model pametnog telefona koji ima zaslon 4K UHD, a može i snimati u istoj razlučivosti

Zaslon Xperie Z5 Premium je 4K Triluminos IPS, dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), koji daje sliku sa četiri puta više detalja u odnosu na FHD.

Mobitel će prebaciti vaš sadržaj u 4K, poboljšavajući bilo koje videozapise ili fotografije, a može i snimati u 4K. Snimljeni materijal možete odmah pregledati na zaslonu Z5 Premiuma. Možete snimiti i bilo koji kadar videozapisa kao fotografiju razlučivosti osam megapiksela.

Možete ubaciti memorijsku karticu iz Sonyjevog 4K Action Cama FDR-X1000V u Xperia Z5 Premium ili povezati telefon s velikim ekranom bežično putem DLNA ili putem MHL-a 3.0 kako bi sadržaj gledali na 4K TV-u.

Visoku razlučivost možete iskoristiti i za igranje igara za PlayStation 4, koristeći PS4 Remote Play, kućnu wi-fi mrežu i bežični kontroler DualShock 4.

Osim velike razlučivosti zaslona modela Premium, koja doista izgleda dojmljivo i uživo (u što smo se imali prilike uvjeriti tijekom sajma IFA), glavni su aduti nove Sonyjeve perjanice 23-megapikselni 1/2,3 senzor Exmor RS for mobile i objektiv F2.0 G, autofokus brzine 0,03 sekunde, senzor za otisak prsta, poboljšano snimanje u uvjetima lošijeg osvjetljenja, zumiranje pet puta bez gubitka kvalitete, baterija koja bi trebala potrajati do dva dana bez punjenja i stabilizacija videa tehnologijom SteadyShot.


Kamera kombinira Sonyjevu tehnologiju α, kakvu koristi na fotoaparatima s izmjenjivim objektivima, s posebno osmišljenim algoritmima. Donosi značajna poboljšanja Sonyjevog SteadyShota s Intelligent Active Modeom za video. Novost su također i bolje performanse u uvjetima lošeg osvjetljenja pa nema mutnih kadrova.

Što se zvuka tiče, opremljen je tehnologijama High-Res Audio, DSEE HXTM te Sonyjevim kodekom LDAC.

Premium nudi elegantno kućište s metalnim okvirom te matiranim staklom straga. Može podržavati jednu ili dvije kartice SIM. Otporan je na vodu i prašinu.

Na bočnoj strani ima integriranu tipku za uključivanje / isključivanje sa senzorom za prepoznavanje otiska prsta za intuitivno otključavanje. Također će podržavati FIDO standard – autentikaciju putem otiska prsta za online usluge plaćanja.

Xperia Z5 Premium – Discover the world’s first 4K display* from Sony


Pokreće ga osmojezgreni 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon 810, uz tri GB RAM-a i s podrškom za mreže 4G/LTE brzinama. Ima 32 GB interne memorije, a prihvaća i eksternu memorijsku microSD karticu kapaciteta do 200 GB.

Baterija je kapaciteta 3.430 mAh. Uz značajke za štedljivo korištenje baterije, nudi i opciju memory on display - prijenos podataka između procesora i uređaja je optimiziran pa display memory tehnologija 'pamti' prikaz fotografija i videozapisa koje ste gledali na zaslonu i ne morate ih ponovo učitavati svaki put kada ih želite pogledati, što dodatno štedi potrošnju baterije.

Omogućen je Qualcom Quick Charge 2.0 pa s 10 minuta punjenja s certificiranim Quick Charge 2.0 punjačem možete dobiti 5,5 sati korištenja.

Sony Xperia Z5 Premium u petak, 13. stiže u ponudu Hrvatskog Telekoma, a do tada Xperia Z5 seriju potražite na ovoj poveznici.