STROJ ZA IGRANJE

Stiže HP Omen, pripremite 13.999 kuna

30.01.2015 u 06:36

Bionic
Reading

Novi HP-ov laptop za gejmere pogone Core i7 i GeForce GTX 860M. Kada igrate, tipkovnicu možete koristiti kao oružje ili čarobni štapić

Kako je rečeno tijekom predstavljanja u sklopu Bug Future Showa, Omen pogone Nvidijina grafička kartica GeForce GTX 860M i Intelov četverojezgreni procesor Core i7. Ima dodirni zaslon dijagonale 16,5 inča (41,9 centimetara) i razlučivosti 1080 p, s 72-postotnim gamutom.

Standardni SSD pogon od 256 GB omogućuje učitavanje igara brže dva do tri puta nego s klasičnih tvrdih diskova, kažu u HP-u, a dodatni PCIe SSD pogon od 512 GB nudi šest do devet puta brže učitavanje nego s klasičnih tvrdih diskova. Na raspolaganju će biti DDR3 memorija od osam ili 16 GB te GDDR5 grafička memorija od četiri GB.

Dvostruki ventilatori pušu hladni zrak kroz dno sustava istiskujući topli zrak kroz ispušne otvore na stražnjoj strani, čime se on drži podalje od tipkovnice i igračevih ruku. Gumene nožice na dnu omogućuju dotok hladnog zraka u otvore za dvostruke ventilatore, a onemogućuju povratak toplog zraka u računalo.


Tanak 19,9 milimetara i težak 1,81 kilogram. Kućište CNC izrađeno je od čvrstog aluminija s anodiziranim crnim premazom. Prilagodljiva kromirana šarka osmišljena je za podizanje zaslona podalje od ispušnog vrućeg zraka, a vrhovi s plavim premazom podsjećaju na trkaći izgled ispušnih cijevi od titanija.

Da bi se ostavio prostor za miš i dodatnu opremu s obje strane računala, svi su priključci smješteni straga. Među priključcima su onaj za napajanje, HDMI, mini DisplayPort i 4 USB 3.0 priključka te adapter za Ethernet.

Kada igrate, tipkovnicu možete koristiti kao oružje ili čarobni štapić. Profil sile pritiska na tipke prilagođen je svježem i preciznom doživljaju, a razmak između tipki i put prstiju optimiziran je za točne i brze poteze.

Tipkovnica obuhvaća i šest programibilnih funkcijskih tipki koje možete prilagoditi jedinstvenim značajkama neovisno o tome koju igru igrate, pa su čarolije, oružja i akcije potrebne za pobjedu uvijek nadohvat ruke.


Potrebne tipke brzo ćete pronaći na prilagodljivoj tipkovnici s pozadinskim osvjetljenjem u sedam zona boja. Zvučnici Beats Audio također imaju višebojno osvjetljenje koje je moguće prilagoditi i postaviti da odgovara zvuku igara, glazbe ili filmova.

Priloženi softver Control olakšava dodjelu prečaca programibilnim funkcijskim tipkama, prilagodbu višezonskog osvjetljenja te isključivanje dodirne plohe ili onemogućivanje zaslona u skladu s potrebama igre.

Laptop prati i miš Omen X9000, s laserskim praćenjem od 8200 točaka po inču i osam razina dinamične prilagodbe osjetljivosti tijekom igre. Dostupan je i igraći ruksak koji omogućuje brz pristup računalu, s namjenskim odjeljcima za računalo, tablet, miš i tipkovnicu te kopčom za igraće slušalice s mikrofonom.

Omen će koštati 13.999 kuna s PDV-om (konfiguracija uključuje grafičku karticu NVIDIA GTX860M s GDDR5 memorijom od četiri GB, procesor Intel Core i7 Quad Core, DDR3 sistemsku memoriju od 16 GB i SSD pogon od 256 GB).

Igraći miš Omen X9000 bi trebao biti raspoloživ po cijeni od 499 kn s PDV-om, a ruksak po cijeni od 799 kn s PDV-om.