ZAVRŠEN PROGRAM TRIBES

Startup Vollo je najbolje Microsoftovo 'pleme'

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 01.07.2016 15:55
  • Objavljeno 01.07.2016 u 15:55
Microsoft Tribes 2016

Microsoft Tribes 2016

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Aplikacija koja omogućuje usporedbu cijena i rezervaciju autobusnih karata proglašena je najboljim projektom prvog hrvatskog izdanja Microsoftovog programa 'Tribes'

Tribes, Microsoftov program namijenjen digitalnim agencijama, IT kompanijama i startupovima, održan je po prvi put u Hrvatskoj u prostorijama Huba385 u Petračićevoj ulici u Zagrebu.

Sedam startupova u višim stupnjevima razvoja tijekom 50 dana usavršavalo je svoje proizvode, marketinške kampanje i strategije nastupa na društvenim mrežama, brusilo poslovne modele, pripremalo natječajne dokumentacije za europske fondove i kreditne institucije, pronalazilo nove partnere i sklapalo nove poslove. Na raspolaganju su, uz uredski prostor, imali Microsoftove uređaje i softver te podršku i savjetovanje mentora i investitora.


Pobjednički tim Vollo je sudjelovanje u programu iskoristio ponajprije za dorađivanje i optimizaciju proizvoda, pripremu aplikacije za Android, ali i natječajne dokumentacije za projekt kojim će konkurirati za novac iz fondova Europske unije. Dosad su u svoj projekt uspjeli uključiti 80 posto domaćih autobusnih prijevoznika. Prvo mjesto donijelo im je tri Lumije 950, priliku za predstavljanje tijekom konferencije WinDays 2017 i besplatne softverske pakete Office 365.

Iako su svi redom bili kvalitetni, uz Vollo su nam za oko kao potencijalno zanimljivi zapeli projekti Tester Box (prvi domaći beauty box), Pointers (digitalni turistički vodič) i ProMDM (sustavi za upravljanje i zaštitu mobilnih uređaja).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!