TVORCI TVIZZYJA

Start up Aspida prikupio 146.000 eura na Funderbeamu

04.08.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Funderbeam je platforma za prikupljanje kapitala na kojoj ulagatelji odmah nakon inicijalne faze ulaganja mogu trgovati svojim udjelima zahvaljujući inovativnom sustavu temeljenom na bitcoin tehnologiji

Aspida je u Funderbeamovu kampanju krenula sa skromnim ciljem krajem lipnja, očekujući 100,000 eura, no taj je iznos s početkom kampanje vrlo brzo premašen. Tijekom mjesec dana, 99 investitora od čega više od polovica iz inozemstva, uložilo je u hrvatski start up u kojemu su prepoznali veliki potencijal za globalnu ekspanziju.

Premašili cilj

'Upravo smo za to i prikupljali novac, kako bismo s lokalnog tržišta, onoga Hrvatske i okolnih zemalja, imali mogućnost izaći na veće tržište, jer smatramo da oba naša proizvoda Izzy tipkovnica i TVizzy kojim prenosimo ključne trenutke Hrvatski Telekom HNL-e putem notifikacija, imaju šansu na globalnoj razini' kaže Marin Erceg direktor i osnivač Aspide.

Za razliku od Kickstartera i indegogo-a, Funderbeam je platforma za prikupljanje kapitala na kojoj ulagatelji odmah nakon inicijalne faze ulaganja mogu trgovati svojim udjelima zahvaljujući inovativnom sustavu temeljenom na bitcoin tehnologiji.

Aplikacija Izzy

Vodeći investitor u Funderbeamu je Jadran Kapital, koji je i do sada ulagao u Aspidu te im osigurao prva sredstva još 2015. kako bi se iz ideje krenulo u programiranje aplikacije Izzy. Kroz Funderbeam mnogi su manji ulagači i pojedinci imali mogućnost uložiti od sto  eura na više, a po veličini uloženog iznosa, odmah nakon Jadran Kapitala su upravo pojedinci - jedan iz Hrvatske s 15,000 eura i drugi iz Njemačke s 13,000 eura.

Aspida na tržištu ima već 30 aplikacija pod brendom Izzy, novom platformom za digitalni marketing. Zašto Izzy je tako posebna? Sadrži neke funkcije za korisnike koje omogućuju bolje, zabavnije i interaktivnije korištenje tipkovnica mobilnih uređaja.

Drugi brend Aspide je TVizzy koji je lansiran u partnerstvu s Hrvatskim Telekomom, riječ je o prvoj aplikaciji u svijetu koja se bavi videonotifikacijama (razvijena i mogućnost pregleda u zaključanom ekranu što je svjetska inovacija), a pokriva ključne trenutke hrvatskog nogometa.