TECH ASISTENTI

Uz ove gadgete trčanje će postati još zanimljivije

04.08.2017 u 12:35

Bionic
Reading

Svatko tko želi pratiti svoj napredak i bilježiti ostvarene rezultate nerijetko poseže za određenom vrstom dodatne opreme. Kao idealan saveznik za trčanje sve popularniji su gadgeti koji svojim funkcijama i ergonomskim oblicima u potpunosti mogu odgovoriti na potrebe modernih trkača

Iako će većina trkača reći da za trčanje ne treba ništa osim dobrog para tenisica i dobre volje, stvari su se u posljednje vrijeme ipak malo promijenile. Svatko tko želi pratiti svoj napredak i bilježiti ostvarene rezultate nerijetko poseže za određenom vrstom dodatne opreme. Kao idealan saveznik za trčanje sve popularniji su gadgeti koji svojim funkcijama i ergonomskim oblicima u potpunosti mogu odgovoriti na potrebe modernih trkača te se pokazati od velike pomoći, bilo da trčite samostalno ili se zajedno s poslovnim kolegama pripremate za utrke kao što je Magenta 1 B2B RUN. Stoga donosimo pregled malih pomagača za sve ukuse uz koje će trčanje postati lakše i zanimljivije.

Pametne narukvice

Zahvaljujući jednostavnosti upotrebe i naprednih funkcija, pametne narukvice postale su pravi hit. Atraktivnim dizajnom privlače čak i one koji nikada nisu mislili da bi sportske satove mogli uklopiti u svoj stil. Jedna od njih je i Fitbit Charge 2 pametna narukvica koja osim velikog OLEG zaslona na dodir ima ugrađen i senzor za praćenje otkucaja srca, potrošenih kalorija i kvalitete sna. Ova pametna narukvica direktno se povezuje s aplikacijom na telefonu što omogućuje jednostavan pregled podataka. Baterija joj traje i do 5 dana tako da o punjenu ne morate brinuti. Ovu narukvicu možete nabaviti u sklopu HT-ove ponude.

Slušalice

Mnogima trčanje predstavlja vrijeme samo za sebe, a jedini partner na kojeg pri tome pristaju je glazba koja često djeluje motivirajuće. Glazba, kao idealan saveznik na dugim stazama, nerijetko je i jedini izvor utjehe kada noge već lagano prestaju surađivati jer odvraća misli od boli i umora te podiže raspoloženje, fokus i izdržljivost. Za trčanje se najbolje možete zapaliti uz MAGENTA 1 B2B RUN playliste na Deezeru, a kako bi slušanje glazbe pri trčanju bilo što spretnije, nužno je imati dobar par slušalica koje će pružati kvalitetan zvuk i savršeno pristajati obliku uha. Sve to nude Samsung Gear Iconx bežične slušalice uz koje ne treba brinuti za žice, otporne su na vodu, a imaju ugrađen i senzor koji broji otkucaje srca te akcelometar. Memorija im može pohraniti 4 gigabajta podataka te su kompatibilne sa svim Android uređajima verzije 4,4 na više. Dostupne su u HT-ovoj ponudi.

Pametni sat

Pametni satovi već su neko vrijeme vrlo popularni, a količina performansa koje nude svakim danom se povećava. Od klasičnog mjerenja udaljenosti, brzine i pulsa, s vremenom su se pojavili i pametni satovi koji nude još niz mogućnosti za praćenje stanja tijela u svako doba dana. Jedan takav je i Garmin Forerunner 235HRM koji bilježi sve navedene parametre, a pruža i automatski prijenos na uslugu Garmin Connect, praćenje u stvarnom vremenu, pametne obavijesti i dijeljenje aktivnosti na društvenim mrežama. Ovaj zarazni gadget dostupan je i u HT-ovoj ponudi.

Brojač koraka

Neizostavan je svakako i brojač koraka, poznatiji kao pedometar, koji omogućuje bolju kontrolu nad stjecanjem željene forme. Zbog svoje je popularnosti postao prisutan u satovima, ali i u obliku mobilnih aplikacija. Omogućuje kontinuirano praćenje tjelesne aktivnosti, a jedan od brojača koraka koji preporučujemo je mobilna aplikacija Pedometar. Besplatna je za iPhone i Android uređaje, prati broj koraka, omogućuje postavljanje cilja te prikazuje grafikone aktivnosti.