FOTO NOVITET

Sonyjev a6000 je fotoaparat s najbržim autofokusom na svijetu

18.02.2014 u 12:48

'Sony a6000'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sony

Bionic
Reading

Kako Sony piše, njihova nova uzdanica Alpha ILCE-6000 donosi najbrži autofokus na svijetu kada je riječ o aparatima s izmjenjivom optikom opremljenim APS-C senzorom. Pri tom osigurava široko područje autofokusa od 179 žarišnih točaka, a sve u paketu koji sadrži Sonyjev Exmor APS HD CMOS senzor od 24,3 megapiksela

Autofokusni sustav ovog uređaja je iznimno brz - prijelaz u oštri fokus je moguć za samo 0.06 sekundi. Od spontanih osmijeha do teniskih servisa, bit ćete u mogućnosti uloviti trenutke koji drugim fotoaparatima promiču. Zahvaljujući Exmor APS HD CMOS senzoru od 24.3 megapiksela i BIONZ X procesoru, svaki kadar je obogaćen bogatim detaljima i strukturom.

α6000 je stvoren za korisnike koji razmišljaju o iskorištavanju prednosti veličine i težine “mirrorless” fotoaparata, ne žrtvujući pritom super-brzi autofokus.iii

Brži čak i od većine profesionalnih DSLR fotoaparata, fenomalna brzina α6000 autofokusa omogućena je zahvaljujući Sonyjevom naprednom Fast Hybrid AF sistemu. Uz to, AF senzor za detekciju kadrova u čak 179 fokalnih točaka djeluje zajedno s visokopreciznom AF detekcijom kontrasta. Ova kombinacija omogućava najbržei svjetske AF performanse od svih fotoaparata s izmjenjivim objektivima, ali i neprestano snimanje na zapanjujućih 11 fps uz pratnju visokopreciznog autofokusa. Ništa ne prolazi pored α6000 – čak ni objekti u brzom pokretu, poput sportaša ili životinja u trku.

Uz to, α6000 donosi mnoštvo vrhunskih dodataka upakiranih u kompaktno tijelo fotoaparata. Fotografiranje je tako pravi užitak zahvaljujući čistom i svjetlom OLED Tru-Finderu™, dok se prikaz efekta koji će se dobiti namještanjem fokusa, ekspozicije ili neke druge mogućnosti mogu vidjeti odmah: kako vidite kroz fotoaparat, tako će izgledati i fotografija.

Intiutivno postavljene kontrolne tipke na vrhu fotoaparata omogućavaju lako podešavanje postavki za snimanje u trenucima koncentracije na kadar koji želite fotografirati. Ukupno sedam tipki za podešavanje – uključujući dvije tipke namijenjene osnovnom podešavanju – omogućuju jednostavan pristup nekoj od 43 moguće funkcije koje će zadovoljiti i najveće foto entuzijaste. Za dodatnu fleksibilnost u bilo kojoj situaciji, tu je ugrađeni blic koji će osvijetliti portrete ili fotografije interijera.

Snimljene fotografije lako je podijeliti na mobitelu: ugrađeni NFC i Wi-Fi omogućuje da se samo jednim dodirom spojite na Xperiu™ ili NFC kompatibilni Android pametni telefon i tablet. Jedan dodir također aktivira i Smart Remote Control, koji omogućuje fotografiranja iz daljine, kao pregled fotografija na mobitelu.

Posebni dodaci za α6000 uključuju LCS-EBC, posebno kreiran Body Case koji štiti fotoaparat od prašine i ogrebotina. Također, moguće je ostvariti transfer podataka putem spojenog USB-a, pokrenuti NFC funkciju ili postaviti fotoaparat na tronožac bez uklanjanja Body Casea.

LCS-ASB1 Active Sling Bag štiti fotoaparat dok nije u upotrebi. Nosite li je u ruci ili preko ramena – ova torbica će zaštiti vaš fotoaparat zahvaljujući vodonepropusnim vlaknima i patent zatvaraču.

S druge strane, LCS-BBXLiii Soft Carrying Case je odličan izbor za dugotrajno čuvanje vaših objektiva, poput SEL18200LE ili SEL55210, za vrijeme dok ne koristite fotoaparat. Ova vodonepropusna torbica također nudi dovoljno mjesta i za pohranjivanje poklopaca objektiva. Također, korisnicima je dostupan i PCK-LM17, polutvrdi zaštitni pokrov koji LCD ekran fotoaparata štiti od ogrebotina, prašina i otisaka prstiju.

Izmjenjivi α6000 objektivi za Sonyjeve digitalne fotoaparate dostupni su od sada u pretprodaji na www.sony.co.uk, dok u redovnu prodaju u Europi dolazi u travnju 2014. godine.