ŠTO KRIJE 'DVICA'?

Sony predstavio SmartBand 2, gadget nove generacije

21.08.2015 u 15:02

Bionic
Reading

SmartBand 2 nova je generacija nosivog gadgeta iz Sonyjevih radionica, a u sebi donosi napredni senzor za praćenje rada srca. Time je u kombinaciji s odgovarajućom aplikacijom gadget u stanju procijeniti fizičku pripremljenost korisnika, ali i razinu stresa te općeg stanja

Pored toga, Smartband omogućuje korisniku lakše primijetiti pozive, poruke, obavijest ili nešto drugo pomoću vibracije ili integrirane LED-ice. Gadget može upozoriti i korisnika ako je negdje zaboravio pametni telefon.

'Odlučili smo stvoriti najnapredniji nosivi uređaj u ovom tržišnom segmentu – SmartBand 2 pruža biometrijske podatke, a korisnici ih mogu pregledati i usporediti u Lifelog aplikaciji', komentirao je Kaz Tajima, stariji podpredsjednik i direktor odjela kreativnog dizajna i planiranja u Sony Mobile Communications. 'Korisnici mogu naučiti nešto više o sebi, a mi možemo istražiti nove uzbudljive mogućnosti s razvojnim partnerima.'

Sony navodi kako SmartBand 2 automatski prati aktivnosti korisnika poput hodanja, trčanja i drugih vrsta vježbanja, a za svaku aktivnost se bilježi i rad srca. Pomoću Lifelog aplikacije je onda moguće vidjeti napredak u nekom segmentu kroz 'zabavne usporedne uvide', a app pruža i 'inspirativne motivacijske upute'.

Novi gadget također detektira kada osoba spava te je pametnim alarmom mogu probuditi u najbolje vrijeme, zahvaljujući praćenju faza sna. Uređaj na jednom punjenju traje do dva dana korištenja, a namijenjen je korištenju 'od 0 do 24'. Tome u prilog ide i silikonsko kućište uz IP68 vodootpornost.

Više o njemu moguće je pročitati na službenim stranicama