SLUŽBENO UPOZORENJE

Sony: Ne nadograđujte računala na Windows 10!

18.08.2015 u 09:48

Bionic
Reading

Nismo sigurni jesu li u Sonyju bili nespremni na dolazak novih Windowsa ili što je točno posrijedi, ali na svojim službenim stranicama objavili su obavijest korisnicima da ne nadograđuju svoja prijenosna računala na Windows 10

Sony je prošle godine investicijskom fondu Japan Industrial Partners prodao svoj odjel zaslužan za brend prijenosnih računala Vaio. Ipak, iz kompanije nastavljaju pružati podršku korisnicima koji su ranije nabavili neki od uređaja, a objavljeno upozorenje dio je podrške.

'Ne nadograđujte još. Kako biste bili sigurni da će vaše računalo Vaio raditi s Windowsima 10 preporučujemo da pričekate s nadogradnjom, dok svi upravljački programi ne budu spremni', stoji u istaknutom okviru na Sonyjevim stranicama podrške korisnicima.

'Testiramo modele prijenosnika Vaio i objavit ćemo vam rezultate što je prije moguće. Planiramo pustiti nadogradnju te, za vlasnike računala s Windowsima 8 i 8.1, upravljačke programe, aplikacije i detaljnije informacije o samoj nadogradnji', nastavljaju iz Sonyja. Kompanija je ujedno objavila da bi vlasnici računala Vaio koja su dolazila s predinstaliranim Windowsima 8 nadogradnju trebali dobiti tijekom listopada, a oni koji imaju Windows 8.1 tijekom studenog 2015. godine.

Za vlasnike računala Vaio s verzijom Windows 7 stoji obavijest da će nadogradnja biti dostupna tijekom kolovoza ove godine.

Jednako tako, Sony savjetuje sve vlasnike spomenutih prijenosnika da prate ovu poveznicu te čekaju obavijest o dostupnoj nadogradnji.