ALO, ŠTA IMA?

Schwarzenegger i Medvedev čavrljali na Twitteru

11.10.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je u nedjelju, nakon dolaska u posjet Moskvi posvećenog razvoju novih tehnologija, izmijenio nekoliko poruka na twitteru s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom

'Upravo slijećem u Moskvu. Dan je vrlo lijep. Nestrpljiv sam da se vidim s pred. Medvedevom', napisao je Schwarzenegger. 'Schwarzeneggeru, dobrodošli u Moskvu. Očekujem susret s vama i vašim izaslanstvom u Skolkovu', odgovorio je Medvedev. Skolkovo je mjesto u blizini Moskve što ga je Medvedev odabrao za stvaranje centra visoke tehnologije, po uzoru na Silicijsku dolinu.

Medvedev, koji je u lipnju posjetio kalifornijsku Silicijsku dolinu, pozvao je guvernera Schwarzeneggera u posjet Rusiji, izrazivši tada želju za osnivanjem nečeg sličnog u moskovskoj regiji. Schwarzenegger u Rusiju stiže s izaslanstvima tvrtki poput Googlea, Intela i Microsofta, a s ruskim bi se predsjednikom trebao sastati u ponedjeljak. Razgovarat će o novim tehnologijama.

Medvedev, koji je u rujnu navršio 45 godina, odlučio je angažirati se na modernizaciji Rusije. Redovito koristi internet i razne društvene mreže.