NOVE TEHNOLOGIJE

Savitljivi ekrani postaju stvarnost

  • Autor: G.M.
  • Zadnja izmjena 22.01.2009 13:30
  • Objavljeno 22.01.2009 u 13:30
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka Polyera Corp je razvila novu vrstu tinte poluvodiča za savitljive ekrane koja bi se trebala lako nanositi i raditi uz znatne uštede energije

Novi tip tinte poseban je po tome što se radi o tekućem poluvodiču sposobnom prenositi negativni naboj. Dosad su svi takvi proizvoditi prenosili samo pozitivni naboj. Kada postoje obje tehnologije moguće ih je kombinirati i proizvesti brže, pouzdanije i štedljivije čipove. Proizvod je topiv u određenom otapalu pa se može koristiti i kao tinta na raznim savitljivim površinama.

Polyera najveću upotrebu ovog materijala vidi u RFID čipovima koji još uvijek nisu zaživjeli u masovnoj uporabi, kako se to predviđalo prije nekoliko godina. Problemi s RFID čipovima su njihova cijena i performanse. Proizvođač kaže da će se njihovi tekući poluvodiči moći ispisivati modificiranim pisačima na tanku plastiku i papir, što će izradu RFID čipova značajno pojeftiniti.

Direktor Polyera Philippe Inagaki kaže da ne bi trebalo biti problema s masovnim tiskanjem njihova proizvoda na materijalu po želji, na sličan način kako se danas tiskaju novine. Tvrtka planira ovaj proizvod nuditi na tržištu pod imenom ActivInk.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi