OSAM NOVIH BOJA

Šareni Pentaxovi DSLR-i stigli u Hrvatsku

25.02.2010 u 07:29

Bionic
Reading

Pentax K-x na hrvatskom tržištu pojavio se tijekom studenog prošle godine, no jedna od karakteristika koji je kompanija prilikom njegova svjetskog predstavljanja isticala je činjenica da dolazi u različitim bojama kućišta. Premda je u svijetu dostupan u stotinu različitih varijanti, na našim prostorima moguće ga je nabaviti u osam novih inačica

Uz već popularne boje Limited Edition DSLR aparata Pentax K-x, bijelu, plavu i crvenu, u ograničenom razdoblju Pentax nudi i mogućnost kupnje tijela K-x s objektivom 18-55 mm u novih osam boja.

Prvi puta u Europi, Pentax K-x DSLR dostupan je u bež, čokoladnoj, metalik, svjetlo ružičastoj, boji fuksija, metalik zelenoj, metalik srebrnoj, maslinasto zelenoj te metalik smeđoj boji.

U kompaktnom tijelu Pentaxa K-x krije se velik izbor naprednih karakteristika i funkcija te je namijenjen onima koji tek ulaze u svijet fotografije, kao i naprednim foto entuzijastima. Tehničke karakteristike omogućuju snimanje kvalitetnih fotografija i filmova u zahtjevnim uvjetima snimanja. Uređaj sadrži senzor rezolucije CMOS 12,4 MP sa sustavom stabilizacije, mogućnost snimanja HD video zapisa, kontinuirano okidanje do 4,7 slika u sekundi te visok ISO do 12.800 s iznimno malom razinom šuma.

Pentax K-x uz objektiv 18-55 mm dostupan je po cijeni od 4.399 kuna.