IPAK UZ TREND?

Samsungov Galaxy S10 stiže s iznenađenjem koje se neće svima svidjeti

13.11.2018 u 08:36

Bionic
Reading

Novo izdanje top modela Samsungovog pametnog telefona moglo bi donijeti brojne zanimljive značajke i mogućnosti, ali i novi dizajn u smjeru kojeg su se dosad klonili

O Samsungovom pametnom telefonu Galaxy S10 već se neko vrijeme glasno nagađa, pa smo tako mogli čuti kako će imati tri kamere straga, ultrazvučni čitač otiska prsta ugrađen u zaslon uređaja i podršku za mreže 5G, između ostalog.

TEHNO SAVJETI

Kad Android poludi: Našli smo rješenja najčešćih boljki na vašem smartfonu

Pogledaj galeriju

Ali, nedavno je iz južnokorejske korporacije stigla najava kako će pokleknuti pred trendom pokrenutim s Appleovim modelom iPhone X i na zaslon dodati zubić (notch) u nova izdanja pametnih telefona iz linije Galaxy.

  • +6
Samsung Galaxy S9 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Kako je jedan od predstavljenih dizajna novih zaslona Infinity bio bez zubića, pretpostavljalo se kako je rezerviran za Galaxy S10. No, to neće biti slučaj, čini se.

Kako je tvitnuo Ice Universe, zaslon New Infinity neće biti spreman za Galaxy S10, a tehnologija koja omogućava ugrađivanje kamere ispod zaslona još nije dovoljno zrela pa su fotografije vrlo zamućene. Neće, čini se, biti spremna sve do 2020. godine.

Stoga će Samsung za Galaxy S10 koristiti zaslon Infinity O, koji pri vrhu ima okrugli zubić. Moglo bi se debatirati je li to bolje ili lošije rješenje od sadašnjih zubića, naročito ako će doista biti centriran posred vrha uređaja, potvrđuje nagađanja kako Galaxy S10 možda neće imati senzor za prepoznavanje lica, a dali su naslutiti kako će ukloniti i 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice, piše Forbes.