TESTIRA SE

Spremaju li nam u Appleu već sad iPhone s podrškom za 5G?

10.11.2018 u 16:17

Bionic
Reading

Linija Appleovih pametnih telefona mogla bi u 2020. godini dobiti podršku za mreže 5G, a Intel bi trebao postati ekskluzivni dobavljač modema za jabučare

U Intelu trenutno razvijaju procesor 8060, koji bi trebao biti korišten u testiranju mreža 5G na iPhoneima. Ali, u toj tvrtci planiraju prozvesti i modem 8161, temeljen na deset-nanomilimetarskoj tehnologiji s podrškom za 5G, a koji bi trebao omogućiti veće brzine prijenosa podataka i višu razinu učinkovitosti.

PRIRUČNIK ZA SUTRAŠNJICU

Bez ovih 12 riječi i izraza teško ćete razumjeti tehnologiju budućnosti

Pogledaj galeriju

Prođu li testiranja dobro, taj bi se modem mogao naći u seriji pametnih telefona koju u Appleu planiraju predstaviti tijekom 2020. godine.

Postane li ekskluzivni dobavljač 5G modema za Apple, Intel bi mogao značajno poboljšati svoju poziciju na tržištu smartfona, kojim trenutno dominiraju Samsung i Qualcomm. No, u Appleu navodno imaju i plan B: tvrtku MediaTek, poznatu po modemima za jeftinije i smartfone srednjeg cjenovnog ranga.

  • +5
iPhone XR - Slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prije mjesec dana iz Qualcomma su najavili kako planiraju predstaviti 5G modem X50 te kako bi tijekom iduće godine ta tvrtka trebala ponuditi bar dva 5G modema za najskuplje smartfone. Među partnerima su naveli LG, OnePlus, Xiaomi, Vivo i Sony. Apple će možda zaobići X50 zbog navodnih problema s odvodom topline, piše Next Web.