NAGAĐANJA

Još bolja kamera? Evo što znamo o Huawei P30 Pro smartfonu

11.11.2018 u 07:57

Bionic
Reading

Mate 20 Pro friško je predstavljen, no već se priča o tome što bi iduće godine mogla donijeti nova perjanica, modela P30

Kineski proizvođač Huawei ima dva top modela pametnih telefona: Mate 20 Pro i P20 Pro. Serije P i Mate navodno su namijenjene različitim publikama, ali to ne mijenja činjenicu kako Huawei na tržište izbacuje novi top model svakih šest mjeseci.

Očekuje se kako će P30 Pro biti predstavljen u ožujku iduće godine, moguće tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni (Španjolska). No, vjerojatnije je kako će Huawei održati zasebno predstavljanje, kao što su već uradili krajem ožujka ove godine.

TEHNO SAVJETI

Evo kako sve uništavate svoj smartfon, a da toga možda niste ni svjesni

Pogledaj galeriju

Za očekivati je kako će biti skuplji nego Mate 20 Pro (koji bez ugovora košta oko šest tisuća kuna). Vjerojatno će uz stadnardno biti ponuđeno lite i Pro izdanje.

P30 Pro gotovo sigurno će pogoniti procesor Kirin 980, isti kao i Mate 20 Pro, uz šest ili osam gigabajta radne memorije (RAM-a), što znači kako će nove značajke biti ograničene na mogućnosti tog hardvera. Kako je naglasak serije P na fotografiji, možete očekivati pomake naprijed vezane uz kamere.

Moguće je kako će P30 Pro imati zakrivljeni zaslon, 3D kameru koja skenira lice i čitač otiska prsta ugrađen u zaslon. Mimo toga, nagađa se kako neće imati 3,5-milimatarski audio ulaz za slušalice, kako će biti otporan na vodu (IP68) te kako će imati OLED zaslon.

Što se softvera tiče, očekuje se kako će biti isporučen s operativnim sustavom Android 9 Pie i sučeljem EMUI 9, piše Tech Advisor.