NOVE TEHNOLOGIJE

Samsung u Zagrebu predstavio najnoviji QLED TV

27.04.2017 u 19:02

Bionic
Reading

Samsung je dolazak QLED TV-a na naše prostore proslavio u zagrebačkom Grupa Showroomu gdje je prezentacijski tim novi model demonstrirao uzvanicima i novinarima

Prezentaciju je vodila Antonija Blaće, a pridružili su joj se Samsungovi predstavnici i dva poznata uzvanika. Televizori su, doduše, plijenili najviše pažnje pa stoga pretpostavljamo da je jedino fer reći poneku o dojmovima koje smo stekli tijekom prezentacije.

Za početak, televizori QLED prilično su veliki. Radi se zbilja o vrhu Samsungove ponude, što donekle i objašnjava zbog čega već na prvi pogled izgledaju kao nešto što će najviše cijeniti entuzijasti i obožavatelji napredne tehnologije.

Samsung QLED TV Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Glavni argument zbog kojeg novi Samsungov ekran prednjači pred konkurencijom je dosad neviđeni kontrast kombiniran s brutalno visokim rezolucijama ekrana. Rezultat je uglavnom nešto slično efektu pomične fotografije, čemu je među ostalim i posvjedočio i prokomentirao poznati fotograf Damir Hoyka koji je tijekom prezentacije više puta naglasio kako je ovo što je predstavljeno nešto blizu najrazvijenijoj viziji vizualnog medija u kojoj tiskani materijal stoji rame uz rame s reprodukcijom na ekranu.

Uzmete li to sa zrnom soli - činjenica je da ekran izgleda zbilja impresivno. Riječ je o zakrivljenom ekranu dimenzija 1.450 mm puta 829.3 mm koji je demonstracijski video vrtio u zapanjujućoj količini detalja. Još jedna stvar koja ističe ovaj televizor je i njegova minimalistička priroda. Osim što se radi o uređaju koji zbog dimenzija i konstrukcije posebnog nosača stoji tik do zida, jako je ugodno opaziti manjak kablova.

Za to je zaslužno novo Samsungovo rješenje koje sve vaše eksterne uređaje povezuje na hub iz kojeg do televizora ide  optički kabel od pet metara. Ovime, ukratko, izbjegavamo hrpu kablova koji vise ispod svih televizora te iz zamjenjujemo samo jednom relativno neuočljivom žicom.

Pored nosača, visokog kontrasta i novog načina spajanja Samsung se ponosi novim daljinskim upravljačem kojim se osim TV-a može daljinski pokretati ostale uređaje u sobi uključujući igraće konzole, medijske centre i slično. Predstavnici Samsunga istaknuli su da novi daljinski upravljač prepoznaje stotine uređaja te da se njegova baza poznanika polako ali sigurno širi.

Serija 7 i 8 novih QLED TV prijemnika tvrtke Samsung su, naravno, dostupne hrvatskom kupcu. Ulazni model ove premium kategorije je 49-inčni model serije Q7F ravnog zaslona, čija je preporučena maloprodajna cijena 17.299 kuna.

  • +5
Samsung u Zagrebu predstavio QLED TV Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung