STOPAMA APPLEA

Samsung potvrdio kako radi na pametnom zvučniku

24.08.2017 u 12:44

Bionic
Reading

DJ Koh, predsjednik Samsungovog mobilnog odjela najavio je kako rade na pametnom zvučniku te da uskoro slijedi njegovo otkrivanje. U razgovoru za CNBC po otkrivanju perjanice Galaxy Note 8, Koh je otkrio kako žele stvoriti jedinstveno iskustvo korištenja za potrošače

Znači li ovo da će južnokorejski div otkriti pametni zvučnik već u rujnu za vrijeme sajma mobilnih tehnologija IFA u Berlinu? Pa, ne nužno. Koh nije pružio nikakve detalje van ideje da novim proizvodom 'žele stvoriti jedinstveno korisničko iskustvo u domu, zahvaljujući Samsungovim uređajima'. 

Tako nije jasno niti hoće li Samungov digitalni pomoćnik Bixby činiti srce uređaja, ili će se oslanjati na neku od konkurentskih platformi: Alexa, Google Assistant ili Cortana. 

Međutim, kako je Bixby već uključen u Samsungovoj liniji proizvoda koji uključuju i pametne hladnjake, šanse su da će nastaviti gurati vlastito rješenje te naknadno hvatati zaostatak za ostalim društvom iz IT svijeta. Bixby je dostupan u više od 200 zemalja (tako i u Hrvatskoj), no kako piše The Verge, za sada jednostavno nije dobar koliko ostali digitalni pomoćnici.