NIJE NOVO, ALI...

Samsung patentirao mobitel koji će pokretati laptop

31.05.2015 u 07:44

Bionic
Reading

Samsung svakako razmišlja o različitim uređajima koji bi mogli ispunjavati više zadaća odjednom - pa i na više operativnih sustava. U patentnoj prijavi na USPTO, južnokorejski div otkriva kako je zamislio mobilni uređaj na mobilnoj platformi Android, koji jednom ugrađen u ležište posebno osmišljenog prijenosnika pokreće Windows OS

Ideja o takvim uređajima nije neka posebna novost, jer se već niz godina proizvođači trude napraviti nešto slično. Međutim, same izvedbe su obično bile nedorečene na ovaj ili onaj način, a mogućnost pokretanja više platformi odjednom je uvijek bila bolna točka.

Rješenje bi se moglo pojaviti u sljedećoj generaciji takvih 2u1 ili 3u1 uređaja, no to ne znači da će Samsung nešto i napraviti od samog patenta.


Patent prikazuje i opisuje dosta tehničkih detalja vezanih uz ovakav uređaj. Jezgru svega bi činio pametni telefon ili tablet, a koji bi bio u mogućnosti pokretati Android i Windows platforme. Njega bi se moglo ubaciti u posebno ležište na sustavu koji izgleda poput prijenosnog računala te bi se uređaj mogao povezati s njegovim zaslonom, tipkovnicom i ostalim dodacima poput baterije velikog kapaciteta.

Ako neki detalji zvuče poznato, razlog za to je jasan. Samsung je još 2013. predstavio model Ativ Q, koji je mogao služiti kao Windows prijenosnik i Android tablet, no popularnost uređaja nikad nije bila na značajnoj razini. Hoće li Windows 10 izmijeniti situaciju sa značajkom 'Continuum' tek treba vidjeti.