ANDROID 11 i ONE UI 3.0

Samsung kreće u nadogradnju: Galaxy uređaji uskoro će dobiti novi softver

04.12.2020 u 09:38

Bionic
Reading

Prvi na popisu uređaja koje čeka softverska nadogradnja su Galaxy serija S20, a slijedit će je Note 20 i prošlogodišnji modeli

Samsung polako počinje nadograđivati softver novijih uređaja na Android 11 i One UI 3.0. Prvi na popisu bit će Galaxy S20 u SAD-u, Koreji i većini Europe koji će nadogradnju početi dobivati danas. Novi softver za Note 20, prošlogodišnji Note 10, S10, Z Fold, Z Fold 2 i Z Flip doći će 'tijekom idućih nekoliko tjedana'.

Što se s A serijom? Vlasnici će se morati strpiti - nadogradnja stiže u prvoj polovici iduće godine.

  • +3
Samsung Galaxy Note20 Ultra slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Dobra stvar oko softverskih nadogradnji je što stižu već tri mjeseca nakon izlaska Androida 11. Podsjetimo, Samsung je tradicionalno spor sa nadogradnjama Androida čak i na najnovijim uređjima. Istina, tri mjeseca nije previše vremena, s obzirom da smo i prošle godine otprilike toliko čekali novi softver. Problem je, doduše, što je hrpa drugih proizvođača uključujući OnePlus, Xiaomi i Oppo na Android 11 prešla već prvi dan nakon izlaska softvera, piše Verge. Samsungove nadogradnje obično dolaze kasnije, s obzirom da kompanija dramatično mijenja sučelje i značajke prije nego što softver instalira na svoje uređaje.

Što je novo?

One UI 3.0 uglavnom donosi vizualno osvježenje postojećeg Samsungovog sučelja. Izbornici i widgeti nalaze se na 'ledenoj' prozirnoj pozadini. Samsung je također uveo ljepše widgete za zaključani ekran, kao i redizajnirani meni za glasnoću. Kompanija također navodi da je novi softver puno glađe animiran, dok će kamera dobiti brži autofokus. Ako želite cjelovit popis svih sitnica koje dolaze u novi One UI, obavezno bacite pogled na izvorni članak Android Policea.