O ČEMU SE RADI?

Samsung je hrpi korisnika Galaxyja poslao prilično čudnu notifikaciju, jeste li je primijetili?

20.02.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Krivac je aplikacija 'Find my Mobile' koja inače služi za pronalaženje izgubljenog telefona i tableta

Vlasnike najprestižnije linije Samsungovih mobilnih uređaja zbunila je čudna notifikacija koja, prema svemu sudeći, dolazi iz Samsungove aplikacije Find my Mobile. Upozorenje koje su dobili brojni korisnici u sadržaju ima samo broj 1 ispod kojeg se nalazi još jedan broj 1.

  • +13
Samsung Galaxy Unpacked 2020 Izvor: Profimedia / Autor: Josh Edelson / AFP / Profimedia

Samsungova Find my Mobile usluga korisnicima uređaja omogućava praćenje položaja i zaključavanje smartfona ili tableta, pohranjivanje podataka na Samsung Cloud, brisanje lokalnih podataka i blokiranja pristupa Samsung Payju. Vlasnici Galaxyja, potvrđuje The Verge, s razlogom brinu zbog toga jer je podsjetnik mogao biti rezultat hakerskog napada.

Uglavnom, nije prošlo puno vremena do prve neslužbene objave iz Samsunga, odnosno od predstavnika njihove servisne mreže.

'Koliko se meni čini, kompanija je pokušala testirati sustav komunikacije s uređajima. Siguran sam da će firma u jednom trenu objaviti neku vrstu službenog objašnjenja, no samo sam htio ovo spomenuti kako bi smirio zabrinute korisnike', napisao je Samsungov Rafael Riviera.

Nešto nakon objave na Twitteru, Samsung je objavio i službenu objavu u kojoj korisnicima daje do znanja da se ne moraju brinuti. 'Obavijest je nenamjerno poslana na ograničen broj Galaxy uređaja. Uvjeravamo naše korisnike da ova obavijest ni na koji način ne utječe na njihove uređaje i žao nam je ako je ovo uzrokovalo neugodnosti. Osigurat ćemo da se slična situacija ne dogodi u budućnosti.'