ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Ova će vam aplikacija reći špijuniraju li vas uređaji koji su u blizini

20.02.2020 u 10:15

Bionic
Reading

IoT Assistant može doznati kakve podatke skupljaju o vama uređaji oko vas. Ako uređaj koji vas špijunira nudi mogućnost prekida prikupljanja podataka ova će vam aplikacija pomoći da to i upogonite

U timu istraživača sa Sveučilišta Carnegie Mellon koji stoji iza aplikacije Internet of Things Assistant tvrde kako njihov uradak može otkriti pametne uređaje u vašoj blizini i špijunirati ih. Dostupan je za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS.

TEHNO PREGLED

Pogledajte neke od najjednostavnijih i najboljih nadzornih kamera u ponudi

Pogledaj galeriju

Kao primjere su naveli javne nadzorne kamere s tehnologijom prepoznavanja lica i scena, Bluetooth farove kojima vas prate u trgovačkim centrima, pametna kućna zvona i zvučnike...

IoT Assistant ih može otkriti i doznati kakve podatke skupljaju o vama. Ako uređaj koji vas špijunira nudi mogućnost prekida prikupljanja podataka ova će vam aplikacija pomoći da to i upogonite.

A Privacy Infrastructure for the Internet of Things Izvor: Društvene mreže / Autor: cmuCyLab

Doduše, i sama aplikacija vas na određeni način špijunira. Naime, financirana je sredstvima iz programa Brandeis agencije DARPA pa američki državni službenici imaju pristup prikupljenim podacima kako bi, navedeno je u opisu politike zaštite privatnosti, 'osigurali zaštitu ispitanika', piše Gizmodo.