INOVACIJA STAROG DOBROG SERVISA

Šalji, sejvaj i šeraj bez muke

01.10.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Iskonov JUMBO mail nakon šest godina je dobio dva mlađa ali jača brata: JUMBO Box i JUMBO PowerBox koji osim slanja omogućuju i sejavnje i šeranje fileova. Ali to nije sve

Iskon je još 2006. osmislio vlastiti servis za razmjenu velikih datoteka pod nazivom JUMBO mail. JUMBO mail je tako nastao prije nego je osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih servis za razmjenu i pohranu podataka, Dropbox. Neki od vas su sigurno bili među onih 100.000 koji su svaki mjesec koristili blagodati JUMBO maila, prvog takvog servisa kod nas. Iskonovci u to vrijeme nisu razmišljali da bi servis mogao narasti u nešto veliko, no, JUMBO mail je od nedavno proširen s dva nova paketa koja osim slanja omogućuju i razmjenu i pohranu podataka, ali i neke od funkcionalnosti koje do sada nisu bile dostupne.

Što je novo?
Mnoge će sigurno razveseliti da JUMBO mail ostaje besplatan. Korisnici njime mogu i dalje slati datoteke veličine do 700 MB. Novi paket JUMBO Box po cijeni od 35 kn/mjesečno korisnicima osigurava ukupan prostor od 50GB. JUMBO PowerBox, drugi novi paket, namijenjen je prije svega tvrtkama obzirom da uz prostor od 150 GB omogućuje i personalizaciju, tj. postavljanje vlastitog brandinga prilikom slanja. Tvrtke na ovaj način mogu iskoristiti JUMBO za dodatnu promociju vlastitog branda. Cijena JUMBO PowerBox paketa iznosi 100 kn/mjesečno.

Funkcionalnosti
Uz mogućnost zakupa većeg prostora za spremanje podataka novi paketi donose i dodatne funkcionalnosti koje olakšavaju pristup i razmjenu. Sama prijava i upravljanje datotekama na JUMBO Boxu i PowerBoxu omogućeni su putem intuitivnog web sučelja. Prijava na JUMBO je moguća i putem Facebooka i Twittera. Fileove je od sada prilikom dodavanja moguće jednostavno povući mišem u aplikaciju (funkcija drag and drop), dok opcija „podijeli“ na JUMBO Boxu i PoweBoxu omogućuje razmjenu podataka s neograničenim brojem primatelja. Podaci na ovaj način postaju dostupni s različitih mjesta i uređaja, kako korisnicima JUMBO-a tako i svima ostalima s kojima ih želimo podijeliti. Na ovaj način na primjer poslovna prezentacija pospremljena na JUMBO-u u kratkom vremenu može biti dostupna šefu ili kolegi, a obiteljske fotografije ili video s putovanja obitelji i prijateljima. Obavijest o podijeljnim fileovima primateljima se šalje automatski mailom. Dodatno, linkovi na fileove razmijenjeni putem JUMBO-a mogu se objaviti na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Uskoro
Novi Iskonov JUMBO za sada je dostupan putem web sučelja, no Iskonovci planiraju pristup servisu omogućiti i putem mobilnih (iOS i Android) te desktop aplikacija. Ove jeseni JUMBO će ujedno integrirati i s vlastitom digitalnom televizijom, Iskon.TV-om.