ICT OPET NA VELESAJMU

Sajam Info imat će tvornicu softvera

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 01.08.2012 16:11
  • Objavljeno 01.08.2012 u 15:12
Info Restart

Info Restart

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Lani obnovljen sajam informacijskih tehnologija Zagrebačkog velesajma bit će održan sredinom studenoga ove godine. Imat će novu koncepciju, kao i domaću tvornicu softvera

Od mnogih novina koje su pripremljene za ovogodišnji projekt jedna je i nova koncepcija prostornog rasporeda, koja predviđa dvije prostorno odvojene cjeline organizirane u dva termina.

Tako će od 15. do 17. studenoga u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, u okviru izložbenog i i stručno pratećeg programa, biti održane prezentacije suvremenijih proizvoda i tehnologija te B2B susreti, stručni skupovi i radionice.

Program sajma ove će godine biti obogaćen tehnologijama i aplikacijama vezanim uz digital signage, pod nazivom DISICon. Digital signage je oblik elektroničkog prikaza koji može vrtjeti televizijski program, menije, informacije, oglasne i slične poruke.

Digitalne znakove, koji često koriste tehnologije poput LCD-a, LED-a, plazme ili projiciranih prikaza, može se naći u javnim i privatnim prostorima, poput trgovina, hotela, restorana, poslovnih zgrada. Obično se njima upravlja putem osobnih računala ili poslužitelja. Konferencija na temu tih uređaja DISICon 2012. održana je početkom svibnja u Zagrebu.

Partner ovogodišnjeg sajma Info je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, koji ove godine obilježava 20. obljetnicu interneta u Hrvatskoj te će se predstaviti kroz niz predavanja, radionica i okruglih stolova.

Djelatnici CARNeta bit će na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima kojima će pružati opće informacije i prezentirati većinu CARN-etovih usluga. Za neke od njih (recimo, otvaranje domene) posjetitelji će također imati mogućnost predbilježbe tijekom sajma.

Također, u suradnji s CISEx-om (Hrvatskim nezavisnim izvoznicima softvera) bit će organizirana prva Hrvatska otvorena tvornica softvera (Software Factory by CISEx). Radi se o zajedničkom štandu CISEx članova koji će biti organiziran kao spojeno radno okruženje (coworking space).

Od 13. do 18. studenoga u paviljonu 7 bit će organizirani sadržaji zabavno-edukativnog karaktera namijenjeni širokoj publici poput natjecanja u igranju Infogamer, izložbe starih računala Retro Info - koja se lani pokazala kao pravi hit - i prigodne maloprodaje opreme.

Info se održava u zajedničkom terminu sa Sajmom glazbe, plesa i multimedije, Interliberom i sajmom Zim Ski. Organizatori očekuju kako će sajmove ukupno posjetiti više od 100 tisuća posjetitelja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi