STIGLA POTVRDA

Sad i službeno znamo kada će Samsung predstaviti Galaxy S10

14.01.2019 u 12:42

Bionic
Reading

Tri nova uređaja bi mogla imati okrugli izrez za kameru na zaslonu, čitač otiska prsta ugrađen u zaslon i različit broj kamera, ovisno o modelu

Prošla je godina bila izazovna za Samsung. Predsjednik odjela za mobilne komunikacije te tvrtke DJ Koh priznao je kako je odjel zadužen za mobilne uređaje u krizi nakon što je prodaja modela Galaxy S9 i Note 9 bila slabija od očekivane.

Sama po sebi prodaja nije bila loša, ali ti uređaji nisu ponudili značajna poboljšanja u odnosu na modele S8 i Note 8, pa kupci nisu imali potrebe zamijeniti ih novima.

pet za pet

Ovo su najiščekivaniji mobiteli iz prve polovice 2019.

Pogledaj galeriju

Južnokorejskoj korporaciji probleme je stvarao i kineski proizvođač Huawei, koji je ugrabio značajan tržišni udio modelima P20 Pro i Mate 20 Pro. Usput su kopirali okrugli izrez za kameru na zaslonu, kakav je Samsung uveo s modelom Galaxy A8s, a najavili su i kako planiraju ponuditi vlastiti model savitljivog smartfona.

Zbog svega navedenog, uz općeniti pad potražnje za skupljim smartfonima, bit će zanimljivo vidjeti kako će na tržištu proći Galaxy S10 (kao i Note 10 te Samsungova inačica savitljivog smartfona).

Ta je tvrtka upravo potvrdila kako će Galaxy S10 predstaviti u nedjelju, 20. veljače 2019. Navodno će imati usporedno predstavljanje u Londonu (Velika Britanija) i San Franciscu (SAD), tijekom kojih bi mogli ponuditi tri uređaja: S10 Lite, S10 i S10 Plus.

  • +6
Samsung Galaxy S9 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Sva tri uređaja bi mogla imati okrugli izrez za kameru na zaslonu, čitač otiska prsta ugrađen u zaslon i različit broj kamera, ovisno o modelu, piše Popular Mechanics.