SVIRA POSVUDA

S ovim Walkmanom možete i na plivanje

12.09.2014 u 07:08

Bionic
Reading

Vodootporni Walkman serije WS610 dolazi s Bluetoothom i daljinskim upravljačem u obliku prstena. Možete ga koristiti za bežično slušanje glazbe pohranjene u njegovoj memoriji, na smartphoneu ili s interneta. A to nije sve što je novo u Sonyjevoj ponudi

Testiran je na uranjanje u vodu dubine do dva metra na pola sata. Riječ je o slatkoj vodi - slana ga može oštetiti, kao i bilo koji drugi elektronički uređaj. Teži tek 37 grama, a u Sonyju tvrde kako će tri minuta punjenja osigurati 60 minuta reprodukcije.

Značajka SoundMix brine za to da vas pri vježbanju ne ometaju suvišne obavijesti. Poželite li ipak primiti poziv, dovoljno je dodirnuti Walkman pametnim telefonom kako bi se uparili pomoću tehnologije NFC.

Sonyeva aplikacija SongPal omogućuje kontrolu Walkmana putem pametnog telefona, dopuštajući pregledavanje pohranjenih pjesama prema izvođaču ili albumu i podešavanje postavki zvuka. Dostupne su vam i brojne mogućnosti poboljšanja kvalitete zvuka, uključujući Clear Phase i Clear Bass.

Dolazi u crnoj, plavoj i boji limete.

Walkman A15 je džepni uređaj koji dolazi uz slušalice visoke rezolucije i novim digitalnim pojačalom S-Master HX. Baterija mu traje 30 sati ako slušate u visokoj rezoluciji ili 50 sati ako slušate MP3-ce.

U Sonyju ističu visoku čistoću bezolovnog veziva koji se koriste u uređajima za fini detaljan zvuk s uravnoteženim niskim, srednjim i visokim frekvencijama. Osim toga, linija za napajanje ima ojačane žice što smanjuje distorziju i osigurava dubok, uvjerljiv bas.

Aluminijsko kućište dodatno smanjuje buku i stabilizira reprodukcije zvuka. Umjesto uobičajenih keramičkih kondenzatora, POSCAP kondenzator se koristi kao punjač za S-Master digitalno pojačalo HX kako bi se dodatno smanjila buka i izobličenja. Ima 16 GB ugrađene memorije, što možete proširiti pomoću kartice mikroSD.

Slušalice visoke rezolucije MDR-Z7 imaju novu pogonsku jedinicu 70mm HD, koja potpuno obavija uho slušatelja, i aluminijumom obložene membrane s tekućim kristalima.

Jastučići smanjuju pritisak i pružaju izolaciju. Slušalice imaju četiri žice u kablu koji koristi odvojen kabel s ciljem smanjenja preslušavanja između lijeve/desne slušalice.

Dodatni kabel omogućava izravnu vezu s uređajima pružajući pritom uravnoteženi zvuk, a sve to zahvaljujući novom PHA-3AC pojačalu. Uz sve navedeno, srebrom presvučeni kabel smanjuje gubitak prijenosa signala.

Svi navedeni uređaji bit će dostupni u Europi od početka listopada.