HANDLE FOR GMAIL

S ovim dodatkom Gmail je postao opako produktivan

09.06.2017 u 12:20

Bionic
Reading

Tko god traži jednostavniji i lakši način za povezivanje listi zadaća s kalendarom i Gmailom, ne treba tražiti dalje od Handlea - dodatka za preglednik Chrome

Instalacijom ovog dodatka (Chrome Web Store), korisnici mogu uživati u produktivnosti kao nikad prije. Handle omogućuje pretvaranje email poruka u liste zadaća (to-do liste) na krajnje jednostavan način. U Gmailu otvorenom u internetskom pregledniku Chrome, dovoljno je odabrati email poruku i pritisnuti tipku T (ili kliknuti na Handle tipku i veliku oznaku plus). 

Handle će potom otvoriti poseban pregled sa strane, a subjekt emaila postat će novi to-do naslov. Štoviše, email kao takav će se spojiti automatski na zadaću. Kako se to i očekuje od lista zadaća, Handle omogućuje izmjenu imena, podsjetnika, rokova, posebnih bilješki te spajanje na postojeći ili novi projekt. 

Handle for Chrome Autor: Handle Inc.

Naravno, moguće je stvarati i potpuno nove zadaće te ih naknadno povezati s mailovima. Dovoljno je odabrati iz izbornika New To-Do ili kliknuti na malu oznaku plus na vrhu.

Tada je moguće dodati ime zadatka te listu predmeta kao i ranije - datume, bilješke, podsjetnike. Moguće je čak izvoditi i parametre poput 'today', 'tomorrow', ili 'next Monday' u imenu zadatka, a Handle će to automatski prepoznati i staviti podsjetnik. 

Stvari je moguće postaviti na još višoj razini, u sklopu projekata. Za početak priče valja odabrati New Project iz Projects liste na glavnom izborniku dostupnom u full screenu ili sa strane. Moguće je kreirati više projekata koji uključuju zadatke u svakom od njih. Uz jednostavne postavke, moguće je imenovati projekte, dodijeliti im boju, datum i podsjetnike. 

Dodatak Handle se vrlo rado povezuje s podacima iz postojećeg korisničkog kalendara. Kada se kreira račun, korisnici će dobiti izbor koje kalendare žele sinkronizirati, a stvar je moguće mijenjati i naknadno. 

Nakon toga, korisnici mogu jednostavno pretvoriti neke od zadaća u nešto na kalendaru povlačenjem To-Do liste izravno u kalendar. 

Što se pak tiče mobilne sinkronizacije, izdanje za iUređaje je već dostupno u App Storeu, no autori Handlea navode kako je u planu i Android izdanje. Mobilna verzija servisa donosi i pogodnosti upravljanja mailovima izravno iz aplikacije, kao i stvaranje listi koje je moguće podijeliti s drugima, a tu je i upravljanje pomoću digitalne pomoćnice Siri. 

Handle: To-do List, Inbox, and Calendar Management all in one Autor: Handle Inc.