XAMARIN HACK DAY

Razvijte aplikaciju, osvojite 'starčevića'

15.10.2015 u 06:27

Bionic
Reading

Edukativna radionica 'Xamarin Hack Day' bit će održana u subotu, 17. listopada, na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Sudionici će, uz mentorsku pomoć, razvijati mobilne aplikacije i natjecati se za tisuću kuna

Radionica 'Xamarin Hack Day' je organizirana kako bi polaznici, primarno studenti, dobili besplatnu edukaciju za usavršavanje znanja potrebnih za razvoj mobilnih aplikacija na platformama Android, iOS i Windows Phone korištenjem alata Xamarin.

Kako bi sudionici što lakše savladali programerske vještine i znanja, bit će održane i tri prezentacije na teme vezane uz razvoj aplikacija na alatu Xamarin, korištenje besplatne usluge Windows Azurea i dizajn korisničkog sučelja.

 
Studentima i polaznicima na raspolaganju će biti tri predavača i pet mentora koji će im svojim znanjima pomagati tijekom razvoja aplikacija na alatu Xamarin. Glavnu temu odredit će predstavnik Xamarina Miljenko Cvjetko (Holistic Ware), a polaznici će na zadanu temu razvijati aplikacije i rješenja u timovima. Sve polaznike koji neće imati vlastiti tim po skupinama će rasporediti mentori.

Osim Cvjetka, predavanja će držati Nikša Marinović (Absolveris) i Nikola Perić (IT Sistemi).

Sudionici će moći osvojiti i nagradu - tisuću kuna - za najbolji ostvareni napredak. Utješne nagrade bit će računalni miševi kompanije Microsoft, Xamarinovi paketi (naljepnice, plišane igračke i majice), licence ReSharper od JetBrainsa, Pluralsight te Xamarin Business, Xamarin Indie i Xamarin University.

Događanje organizira udruga UPIT u suradnji sa studentima Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, studentima Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.