iskon novosti

Razočarao vas je pojačivač signala? Novog Wi-Fi MESHtra mogu koristiti svi, bez obzira na telekom operatora!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Iskon

Malokad nas domaći telekomi iznenade uslugama koje mogu kupiti korisnici drugih operatora, pa je MESHtar za popravljanje i poboljšanje performansi Wi-Fi signala stigao u pravi čas

Malokad nas domaći telekomi iznenade uslugama koje mogu kupiti korisnici drugih operatora, pa je MESHtar za popravljanje i poboljšanje performansi Wi-Fi signala stigao u pravi čas – točno u trenutku ljetnog odmora u kojem smo (tiho, u sebi) opsovali činjenicu da nemamo dovoljno snažan Wi-Fi na terasi, u vikendici ili spavaćoj sobi sada kada napokon pronalazimo vremena za pogledati par nastavaka nove serije.

Kao što mu ime sugerira, MESHtar je tu da, kao napredno rješenje, mesh tehnologijom popravi sve situacije u domovima i uredima na koje ne možemo utjecati (ili bi to bilo jako skupo!), a koje onemogućuju ravnomjerno širenje Wi-Fi signala i stvaraju tzv. mrtve zone u prostoru. Te situacije mogu biti debeli zidovi, kuće katnice, stanovi većih kvadratura ali i oni manji s više soba ili „nesretnog“ L – tlocrta; mogu biti smetnje susjeda ili jednostavno – broj uređaja koje spajamo na Wi-Fi, a kojih imamo sve više i više…

Zašto je MESHtar bolji od pojačivača?

Javna je tajna da pojačivači signala u opisanim scenarijima pomažu rjeđe nego češće. Pojačivači tj. Wi-Fi extenderi funkcioniraju na način da stvaraju posebnu mrežu koja slabi s obzirom na udaljenost od routera, uz što dolazi i do prekida veze u trenutku prebacivanja uređaja iz glavne mreže u mrežu pojačivača. Za razliku od extendera, mesh rješenje se sastoji od nekoliko čvorova/uređaja-satelita, koji se međusobno povezuju u jedinstvenu Wi-Fi mrežu, a njihov smještaj unutar prostora sve spomenute mrtve zone pretvara u oaze snažnog i stabilnog Wi-Fi signala. Specifičnost mesh tehnologije je da nema dominantnog glavnog uređaja kao u relaciji router-pojačivač, već svi uređaji međusobno komuniciraju i raspoređuju snagu ovisno o potrebi te se tako kvaliteta Wi-Fi signala dovodi do savršenog balansa/performansi za korisnika.

Iako se radi o samostalnoj (OTT) usluzi, što znači da njezinu kupovinu i korištenje ne uvjetuje operator od kojeg ste uzeli internet, MESHtar je službeno Powered by Iskon što korisnicima donosi prednosti poput garancije na uslugu/uređaje i 24-satnu korisničku podršku u slučaju nekih dodatnih pitanja ili pomoći pri samoinstalaciji.

Iskonov potpis prepoznajemo i u samoj reklami za MESHtra, koja je upravo osvježila svima nam dragi hit Viktorije Rađe „Nema veze“ iz 90-ih godina. Kako se Viki snašla s gadgetima u povećoj kući i je li veza napokon tu, možemo provjeriti u spotu niže:

Izvor: Promo fotografije

Osim Viktorije, činjenice da je riječ o usluzi tj. uređajima koji rade na mrežama SVIH operatora i važne informacije da MESHtar nema ugovornu obvezu, krasi ga još nekoliko prednosti koje je dobro znati:

1) Nije potreban meštar da se instalira MESHtar. Uređaje je dovoljno postavili po prostoru, uključiti u struju i pričekati međusobno povezivanje.

2) Na mobitel se skida i aplikacija koja donosi lepezu dodatnih mogućnosti jedinstvene i snažne MESHtar Wi-Fi mreže. Tu su roditeljska zaštita, upravljanje uređajima koji su spojeni na mrežu, kao i kreiranje zasebne mreže za goste što je jako korisno ako se na vaš Wi-Fi spajaju, primjerice, klijenti u uredu, turisti ili česti gosti.

3) MESHtar paket se lako odabire s obzirom na veličinu prostora koji je potrebno pokriti – postoje S, M i L paketi, a za svaki je moguće dodatno odabrati opciju manje ili veće mjesečne rate, s obzirom na odabrani jedokratni početni iznos. Najmanji, S paket, dovoljan je za pokrivanje do 90 m2.

4) Od trenutka narudžbe do dolaska MESHtra na adresu prolazi u prosjeku 2-3 dana, što znači da nikako nije kasno nekoliko minuta posvetiti popravljanju Wi-Fi signala tamo gdje je to potrebno.

MESHtar se naručuje na www.meshtar.hr, a tu su i brza telefonska linija te e-mail za eventualna prethodna pitanja. Preporučamo!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Iskon

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!