INTERNETSKI RADIO

Radio 808 službeno počeo s radom

26.09.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Nakon četiri mjeseca probnog emitiranja, s radom je službeno započeo Radio 808, novi medij na domaćem prostoru koji osnivači zovu 'prvim pravim internetskim radiom'

Radio 808 donosi živi program koji proizvode poznati domaći DJ-evi, a emitirat će 14-15 sati programa svakog dana, s početkom u 9 sati ujutro.

Slušatelji od programa mogu očekivati novu glazbu, svjetske glazbene top liste, vijesti iz svijeta glazbe i tehnologije te novinarsko pokrivanje društvenih događaja, a u budućnosti se planira i prelazak na 24-satno emitiranje.

Osnivači posebno naglašavaju da neće biti riječ samo o još jednom internetskom radiju na kojem se uglavnom puštaju unaprijed predefinirane playliste, već će biti znatno više programskih elemenata. Također, Radio 808 (čita se, s engleskim izgovorom 'awesome nula awesome') sa svojim slušateljstvom ostvaruje dvosmjernu komunikaciju putem Facebooka i Twittera, što ga čini znatno interaktivnijim od 'standardnog' FM radija.

Osnivači projekta su Ilko Čulić, Eddy Ramić, Ines Rakočević, Petar Holenda, Alen Matošović, Dino Milić, Gordan Antić i Jasmin Redžepagić.

Radio 808 dostupan je na adresi www.radio808.com, no uskoro će i to web odredište izgledati drukčije jer se planira skoro predstavljanje nove, redizajnirane web stranice. Radio također pokreće i svoju vlastitu glazbenu produkciju – Radio 808 Soundsystem kreće nastupom 1. listopada u zagrebačkom klubu Lemon.