SRUŠEN REKORD

Prvog dana naručeno dva milijuna iPhonea 5

18.09.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Broj narudžbi za novi Appleov pametni telefon tijekom prvog dana dvostruko je veći nego što je to bio slučaj s njegovim prethodnikom

Mogli su ga naručiti kupci koji imaju dvogodišnji ugovor s američkim telekom tvrtkama AT&T, Sprint i Verizon Wireless, po cijenama od 199, 299 i 399 dolara (oko 1.140, 1.700 i 2.300 kuna), za modele sa 16, 32 i 64 gigabajta memorije.

Većina uređaja bit će isporučena krajem ovog tjedna. No, kako je potražnja veća od zaliha koje je Apple pripremio, dio će na put do kupaca krenuti tijekom listopada, piše Daily Herald

Zbog neočekivano velike potražnje porasle su i procjene koliko će Apple prodati iPhonea 5 do kraja ovog mjeseca. Umjesto prvotnih šest milijuna, sada je ta brojka narasla na devet do deset milijuna uređaja.

Ipak, tvrtki iz Cupertina neće biti lako nadmašiti prodajne rezultate prethodnih iPhonea.

Prema podacima koje su sami objavili, lani su prodali više od četiri milijuna iPhonea 4S tijekom prva tri dana nakon predstavljanja. To se dogodilo desetak dana nakon smrti Stevea Jobsa.

Od petka će iPhone 5 biti dostupan u 356 Appleovih dućana diljem SAD-a. Svaki kupac dobit će priliku besplatno prilagoditi uređaj svojim potrebama. U više do 22 zemlje bit će dostupan od 28. rujna.