JEFTINO, A DOBRO

Prvi pogled na odličan Vivaxov tablet

09.06.2014 u 07:15

Bionic
Reading

Tržište Android uređaja, bilo tableta bilo mobitela, izuzetno je napučeno. Posljednjih godina pojavilo se izuzetno mnogo jeftinih uređaja koji top modelima konkuriraju isključivo cijenom. Isprobali smo novo Vivaxovo rješenje na tržištu tableta koje se svojim karakteristikama apsolutno može nositi s nekim znatno jačim igračima

Tablet računalo Vivax 8, punog naziva TPC-81203G, ne krije da je svoj izgled ‘posudilo’ od ozbiljnijih igrača na tržištu, u ovom slučaju od Appleovog iPada Mini. Ipak, malo tko si može priuštiti Appleova rješenja u ovom ili bilo kojem drugom segmentu, što je karta na koju igraju u Vivaxu.

Brend Vivax M SAN grupacije doista je odličan uređaj te po mišljenju autora članka idealne dijagonale zaslona od osam inča. Pokreće ga četverojezgreni procesor radnog takta 1.2 GHz uz 1 GB DDR3 radne memorije, a sadrži 8 GB podatkovnog prostora. IPS zaslon mu je dijagonale osam inča uz razlučivost 1280 x 800 piksela. U Vivaxu to ne navode, no pretražujući internet došli smo do podatka da se radi o zaslonu istovjetnom onom ugrađenom u Samsungovim tabletima.

U svakodnevnom radu nije bilo nikakvih problema sa zaslonom, reagirao je na sve dodire baš onako kako to i očekujemo od uređaja ove vrste.

Sa softverske strane Vivax 8 pokreće Android u verziji 4.2.2 bez ikakvih pretjeranih softverskih dodataka i uljepšavanja na koja smo inače navikli kod proizvođača tabletnih računala. Doduše, uređaj će doći nakrcan instaliranim aplikacijama koje preporučuje Hrvatski Telekom s obzirom da je Vivax 8 moguće dobaviti isključivo u njihovoj ponudi. Pohvalno je što će vam biti instalirane prilično korisne aplikacije poput telefonskog imenika, Deezera za slušanje glazbe, aplikacije tportal preko koje ćete pratiti sadržaje s vašeg omiljenog portala te slične.

Vivax 8 sadrži i dvije ugrađene kamere razlučivosti pet i dva megapiksela.

Toliko za sada, no moramo napomenuti da nas je Vivax 8 ugodno iznenadio te sigurno nećete pogriješiti odlučite li se na njegovu nabavku. A dobaviti ga možete na sljedeće načine:

Preko ovog linka možete nabaviti Vivax 8.

Više detalja ovdje