sve se zna

Prvi čovjek Applea napokon objavio čije fotosenzore koriste u iPhoneu: 'Surađujemo već godinama'

13.12.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Tim Cook, izvršni direktor Applea, tijekom turneje Japanom tvitnuo je priznanje da Apple u svojim iPhoneima već godinama koristi Sonyjeve optičke senzore

Tim Cook je tijekom turneje Japanom tvitnuo priznanje da Apple koristi Sonyjeve senzore slike u svojim iPhoneima: 'Surađujemo sa Sonyjem više od desetljeća kako bismo stvorili vodeće svjetske senzore kamere za iPhone', napisao je Cook i zahvalio izvršnom direktoru Sonyja Kenichiru Yoshidi što ga je proveo po objektu u Kumamotu.

Apple uglavnom šuti o specifikacijama hardverskih komponenti koje se nalaze u svakom iPhoneu, tako da je ova potvrda da koristi Sonyjeve senzore kamere više od desetljeća prilično značajna. Apple ima tendenciju samo navesti specifikacije svake iPhoneove kamere, kao što su razlučivost, otvor blende i vidno polje, umjesto detalja o korištenim komponentama.

Brojna izvješća i industrijske glasine tijekom godina ukazivali su na Appleovo korištenje Sonyjevog hardvera. Izvješće Wall Street Journala iz 2015. kaže da je koristio dva Sonyjeva senzora u iPhoneu 6. Sony se smatra vodećim na tržištu optičkih senzora, držeći 44 posto tržišnog udjela za CMOS senzore. Samsung je drugi po veličini s 18,5 posto tržišnog udjela, donosi The Verge.

  • +6
iPhone 14 - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina