PRIJENOSNA RAČUNALA

Provjerite lokaciju laptopa uz ove trikove

01.04.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Bez obzira koristite li Windowse ili MacOS, otkrivanje lokacije laptopa je iznimno lako. Evo kako to možete učiniti gdje bili

Gubitak ili krađa vašeg skupocjenog laptopa vrlo je ozbiljna situacija koju nitko ne uzima olakotno. Na sreću, postoji niz načina na koje možete otkriti točnu lokaciju uređaja kako biste ga pronašli ili prijavili policiji. U ovom vodiču objasnit ćemo vam kako pronaći Windows ili Mac računalo.

Kako pronaći Windows računalo?

Microsoft je u Windowse 10 ugradio aplikaciju Find My Device popoću kojeg možete pronaći svoj laptop. Uključite ju kako biste se osigurali od lopova i zaborava.

ANDROID

Evo koje smo izvrsne smartfone upoznali u 2019.

Pogledaj galeriju

Prvo morate otići u postavke preko izbornika Update & Security koji se nalazi u meniju postavki odnosno Settings. Uđite u Start meni i upišite Settings pa nakon toga kliknite na opciju Settings. Kada uđete u izbornik, potražite stavku nadogradnje i sigurnost odnosno Update & Security.

Na bočnom izborniku pronađite opciju Pronađi moj uređaj odnosno Find My Device. Nakon što na nju kliknete, potražite zaglavlje koje kaže Find My Device is te provjerite je li upaljen ili ugašen. Ukoliko je isključen, obavezno ga uključite. Kad odlučite tražiti laptop prijavite se na stranicu za Microsoft profil i na desnoj strani birajte opciju 'Pronađi moj uređaj'. Kliknite na nju kako biste počeli tražiti laptop. Microsoft će vam na karti pokazati točnu lokaciju vašeg uređaja i vrijeme kada je tamo bilo.

Kako pronaći Mac računalo?

Mac računala možete potražiti pomoću funkcije Find my Mac koja će pronaći točnu lokaciju laptopa na karti. Prvo odite u postavke iClouda pomoću izbornika System Preferances. Morat ćete se prijaviti na svoj Apple profil ako već prije toga niste.

Pronađite opciju Find My Mac i provjerite da je značajka aktivna. Ako ne, aktivirajte ju. Nakon toga odite na iCloud.com i prijavite se svojim Apple profilom te izaberite potragu za uređajima, odnosno Find my iPhone. Vidjet ćete listu svih vaših uređaja među kojima bi trebao biti i MacBook. Kliknite na njega i vidjet ćete gdje se nalazi. Možete čak natjerati laptop da počne proizvoditi zvuk ili prikaže posebnu poruku na ekranu, a možete i daljinski zaključati Mac lozinkom.