IZNENADa ISKRSNUO

Pronađen originalni Ford Mustang iz legendarnog filmskog hita

16.03.2017 u 06:47

Bionic
Reading

Automobil korišten u legendarnom filmu u kojem Steve McQueen glumi kriminalističkog inspektora pronađen je sasvim slučajno u Meksiku

Kriminalistički film Bullitt iz 1968. sadrži jednu od najlegendarnijih scena potjere snimljene za veliko platno, i to bez ikakvih specijalnih efekata, a za upravljačem Forda Mustanga dijelom ju je odradio Steve McQueen, koji je inače bio i vozač utrka na dva i četiri kotača.

Film je jedan od razloga za popularnost Ford Mustanga, a scena potjere često se navodi kao jedna od najboljih i najuzbudljivijih na filmu. Jedan od dva automobila korištena u filmu kupio je Steve McQueen, kasnije ga je prodao, s time da nitko ne zna kako se sad pojavio u Meksiku, no nakon verifikacije putem broja šasije (VIN broj) i potvrde nekoliko stručnjaka potvrđeno je da se radi o originalnom automobilu.

Scena potjere iz filma Bullitt Autor: Movieclips

Doduše, onome što je od njega ostalo jer je, kako se čini, ostala samo karoserija. Radovi na restauraciji su počeli te je procjena kako će ovaj Ford nakon obnove vrijediti barem milijun dolara.