TRI MJESECA

Pažnja, produžen je rok za nadogradnju Windowsa

11.09.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Windows 10 S uređaji tek se polako pojavljuju na tržištu, a možda je upravo to razlog zašto su u Microsoftu produžili mogućnost besplatne nadogradnje tog ograničenog OS-a na Windows 10 Pro za tri mjeseca

Inicijalno je ponuda o nadogradnji izdanja 10 S na 10 Pro trebala trajati do 31. prosinca ove godine, a sada je produžena do 31. ožujka 2018. godine. Podsjetimo, Windows 10 S je novo izdanje ovog operativnog sustava posebno namijenjeno za obrazovne svrhe. Za njega Microsoft navodi kako pruža jedinstvene prednosti nad punokrvnim Windowsima, s posebnim naglaskom na dodatnu razinu sigurnosti i izvrsne performanse na slabijim konfiguracijama. 

Međutim, postoji i kvaka - na Windows 10 S nemoguće je instalirati klasične programe van Windows Storea. Upravo ovo je možda i razlog zbog kojeg su se u Microsoftu odlučili na produženje roka - kako bi se korisnici 'možda naviknuli' na posebne Windowse 10.

Službenog objašnjenja za produženje roka nema, prenosi Thurrott. Koje je pak izdanje Windowsa idealno za vas, možete saznati u našem ranijem tekstu.