TEHNO SAVJETI

Prodajete svoj iPhone ili ga mijenjate novim? Obavezno napravite ove korake

16.09.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Prije nego što svoj telefon prodate ili poklonite, osigurajte da su svi vaši osobni podaci izbrisani. Uostalom, nitko ne želi uključiti vaš telefon i onda gledati beskonačnu kolekciju selfija

Bez obzira dajete li svoj iPhone u zamjenu za noviju verziju, prodajete ga ili ga poklanjate, prvo što biste trebali napraviti je izbrisati ga. Ovim ćete spriječiti padanje vaših podataka u krive u ruke i pripremiti čist uređaj za novog korisnika u nekoliko jednostavnih poteza.

  • +13
iPhone 13 i iPhone 13 mini Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Nakon što ste prebacili sve podatke na novi telefon ili napravili sigurnosnu kopiju, vrijeme je za brisanje vašeg iPhonea. Prvo što ćete htjeti napraviti je isključiti lociranje vašeg uređaja odlaskom u Settings > Find My > Find My Phone i isključivanjem opcija 'Find My Phone' i 'Find My Network'.

Nakon toga odparite sve uređaje od vašeg smartfona, uključujući slušalice i Apple Watch, isključite iMessages, te se odjavite iz vašeg Apple ID-ja. Odjavu radite tako da uđete u postavke uređaja, pritisnete na svoje ime i birate 'Sign Out' na dnu stranice. Telefon će vas tražiti da upišete svoju lozinku za Apple ID.

  • +11
Apple iPhone 13 Pro i Pro Max Izvor: Apple / Autor: Apple

Nakon toga ćete dobiti podsjetnik za sigurnosnu pohranu podataka, no ako ste već to napravili, ne morate cijelu stvar raditi ispočetka.

Izvadite SIM karticu iz telefona, uđite u Settings > General > Transfer or Reset iPhone' i birajte opciju 'Erase All Content and Settings', zaključuje Verge.