uskoro i na policama

[FOTO] Stigli su: Najvažnije stvari koje trebate znati o novom iPhoneu, iPadu i Apple Watchu

15.09.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Appleov događaj predstavio je niz novih uređaja uz nekoliko iznenađenja. Ovo su svi proizvodi koji stižu u idućih nekoliko tjedana

U slučaju da vam se nije dalo gledati cijeli događaj California Streaming, sakupili smo najveće Appleove objave i strpali ih na jedno mjesto. Američki proizvođač u utorak je predstavio novu liniju iPhonea, Apple Watch 7 i nove iPade.

iPhone 13

  • +13
iPhone 13 Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Appleovi iPhone 13 i iPhone 13 Mini izgledaju jako slično iPhoneu 12, no dolaze s manjim izrezom i dijagonalnim rasporedom kamera. Opremljeni su čipom A15 Bionic te koriste poboljšan sustav dvostrukih kamera, kao i navodno bolju bateriju. iPhone 13 Mini ima startnu cijenu od 729 dolara dok iPhone 13 kreće od 829 dolara. Prednarudžbe počinju 17. rujna, a telefoni će biti dostupni od 24. rujna. Cijene na našim prostorima daju se procijeniti jednostavnom modifikacijom - samo na kraju svakog iznosa dodajte nulu.

iPhone 13 Pro

  • +11
Apple iPhone 13 Pro i Pro Max Izvor: Apple / Autor: Apple

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max izgledaju jako slično iPhoneu 12 Pro. Okružuje ih prsten nehrđajućeg čelika i mat pozadina, no najveći novitet je zaslon koji podržava adaptivno osvježenje zaslona ProMotion, koje doseže do 120 Hz. Također dolazi s novim sustavom kamera i čipom Bionic 15. Kao i u slučaju iPhonea 13, Apple obećava dulji životni vijek baterije nego kod prošle generacije, piše Verge.

Startna cijena iPhonea 13 Pro je 999 dolara dok Pro Max košta 100 dolara više. Ako želite, oba uređaja možete kupiti s kapacitetom od 1 TB. Telefoni će se moći prednaručiti 17. rujna, a bit će dostupni od 24. rujna.

Apple Watch Series 7

  • +20
Apple Watch Series 7 Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Najnoviji Apple Watch Series 7 dolazi s dvije veličine zaslona - 41 mm i 45 mm - kao i malo rafiniranim dizajnom. Neki elementi korisničkog sučelja su promijenjeni kako bi bolje akomodirali veći zaslon, uključujući novododanu tipkovnicu. Najnoviji Apple Watch moći će se kupiti po startnoj cijeni od 399 dolara. Njegov datum dolaska još nije poznat, no Apple kaže da bi trebao biti - kasnije ove jeseni.

Novi iPad Mini

  • +8
Apple iPad Mini 2021. Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Najnoviji iPad Mini dolazi s novim dizajnom koji podsjeća na iPad Air iz 2020. Mini ima zaslon od 8,3 inča, senzor za Touch ID smješten na tipki za paljenje, USB-C port, ultraširokokutnu frontalnu kameru od 12 MP koja podržava tehnologiju Center Stage, kao i opciju za 5G. Tablet također podržava drugu generaciju Apple Pencila, što se magnetski može spojiti na bočnu stranu uređaja. Najnoviji tablet ima startnu cijenu od 499 dolara i bit će otvoren za prednarudžbe prije 24. rujna, kad dolazi u prodaju.

iPad devete generacije

  • +4
iPad 10,2 inča Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Apple je najavio i devetu generaciju iPada s čipom A13 Bionic, ultraširokokutnom kamerom od 12 MP koja podržava Center Stage i primamljivom cijenom. Startna mu je cijena 329 dolara, a dolazi sa zapremninom od 64 GB. Prednarudžbe su počele 14. rujna, a bit će dostupan 24. rujna.

Softver

Sljedeća nadogradnja za softver, odnosno iOS 15, iPadOS 15 i watchOS 8, bit će dostupna 20. rujna.