KORACIMA SAMSUNGA

Procurile su specifikacije i fotografije Motorola Moto G8 i Moto G8 Powera

29.01.2020 u 13:55

Bionic
Reading

Premda su oba uređaja jako slična jedan drugome, ključna razlika leži u skoro svakom sitnom detalju poput broja objektiva, rezolucije ekrana i konačno - bateriji

Motorolini nadolazeći uređaji završili su u rukama insajdera. XDA Developers i 91Mobiles objavili su hrpu slika nadolazećih uređaja, a čini se da su uspjeli ugrabiti i par tehničkih specifikacija. Uglavnom, oba telefona imaju karakteristični ekran sa rupicom u gornjem lijevom kutu ekrana, a pokreće ih isti Qualcomm Snapdragon 665 kojeg je Motorola koristila u prošlogodišnjem Moto G8 Plusu.

Premda XDA navodi da postoji hrpa sličnosti između dva uređaja (uključujući i rupice na ekranu, smještaj senzora za otisak prsta, procesora i operativnog sustava Android 10), postoji par ključnih razlika. Za početak tu je kapacitet baterije: do standardni G8 ima 4000 mAh, G8 Power ima 5000 mAh.

Nadalje, dok G8 Power ima ekran sa sličnom rezolucijom kao G8 Plus (1080p), standardni G8 je nešto slabiji s rezolucijom 720p. Ekran G8 je, doduše, malo veći i ima dijagonalu 6.39 inča u usporedbi s G8 Power koji ima 6.36 inča. G8 će, navodno, imati nešto tanju 'bradu'.

Što se specifikacija tiče, telefoni bi trebali biti jako slični, premda XDA navodi da bi mogli doći u nekoliko varijanti. Moto G8 Power bi trebao imati 4 GB RAM-a i 64 GB zapremnine, dok bi Moto G8 mogao imati između 2 i 4 GB RAM-a, kao i zapremninu između 32 GB i 64 GB.

Konačno - tu su i kamerice. Moto G8 Power navodno dolazi s modulom od 4 kamerice u koji ulazi još jedna kamera koja služi kao senzor za dubinu. Sve ostalo bi trebalo biti isto: glavni objektiv od 16 MP sa aperturom f/1.7, makro makera od 2 MP s f/2.2. te konačno ultra-širokokutna kamera osjetljivosti 8 megapiksela i aperture f/2.2 s kutem snimanja od 118 stupnjeva. G8 Power bi naprijed trebao imati selfi kamericu od 25 megapiksela, dok G8 ima nešto skromniji senzor od 'samo' 8 MP.

Premda niti jedna stranica ne navodi potencijalni datum izlaska telefona, velike su šanse da će premijeru doživjeti tijekom nadolazećeg MWC-a koji će se održati za nešto manje od mjesec dana.