MOBILNI NOVITETI

Procurile prve fotografije: Zar će ovako izgledati Huawei Mate 30?

30.08.2019 u 08:17

Bionic
Reading

Premda do danas nismo dobili nikakve službene fotografije novog uređaja iz Huaweija, ne znači da one već ne postoje 'u divljini'

Kako stvari stoje, Huaweiju nije pošlo za rukom sakriti svoj Mate 30 od očiju znatiželjnika. Prema novim fotografijama objavljenima na Slashleaksu, uređaj će doći sa vrlo velikim sustavom kamera. Prema Slashleaksima, na slici se nalazi Mate 30, premda postoji mogućnost da je riječ i o Pro verziji. Na fotografijama se vidi bočni dio uređaja, kao i njegova pozadina, no nažalost - ništa od ekrana.

Ako ovdje zbilja gledamo novi Mate 30, lako je zaključiti kamo Huawei usmjerava evoluciju ove linije uređaja - okvir u kojem se prema fotografiji vjerojatno nalaze četiri objektiva. Razlog zašto kažemo 'vjerojatno' je zato jer se objektivi na fotografijama ne mogu najjasnije razaznati. Ako pogledamo Huaweijeve unose u bazu patenata ranije ove godine, vidjet ćemo upis koji Huawei opisuje kao Cine-Lens i Camera Matrix - tehnologije koje će vjerojatno završiti u novom Mateu.

Bočna fotografija indicira da Mate 30 izgleda tanje od Matea 20 Pro ali sa debljom izbočinom za kameru u kojoj se nalaze svi objektivi. Tipka za paljenje uređaja i ovoga je puta crvena, dok boja kućišta podsjeća na Mate 20 Pro koji je došao u 'emerald greenu' čiji finiš podsjeća na vinilne ploče. Mate 30, sudeći prema svemu, taj efekt nema.

Mate 30 i Mate 30 Pro su i dalje neobjavljeni, što znači da će konačni uređaji vrlo vjerojatno izgleda drukčije, pošto se dizajn često mijenja sve do finalne verzije. Datum dolaska također nije poznat, no rekli bismo da dolazi negdje tijekom rujna ili listopada ove godine. Vjerojatno će ih pokretati iduća generacija Kirin procesora koji će službeno biti predstavljen 6. rujna tijekom tehnološkog sajma IFA 2019.