IGRAĆE KONZOLE

Procurila cijena Xbox Series S, hoće li doista ovoliko koštati?

08.09.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Usporedbe radi, Microsoftova premijska konzola za ovu godinu - Xbox Series X, navodno će koštati oko 3200 kuna te će biti lansiran 10. studenog 2020, dok će cijena 'budžetne' varijante biti 299 dolara

Internet je, ako je vjerovati Thurottu, upravo dobio prvu sliku Xboxa Series S, Microsoftove 'budžetne' konzole koja će izaći paralelno sa Xboxom Series X i stajati 299 dolara. Insajder pod pseudonimom WalkingCat vijest je popratio videom u kojem se vidi prezentacija konzole, a dizajn je potvrdio i analitičar Daniel Ahmad. Unatoč napisanoj cijeni, Ahmad nije mogao potvrditi je li ona istinita.

Ako se uistinu radi o legitimnim promo materijalima, vrlo je očito da Microsoft nastoji pogurati dizajn sličan Xbox Oneu S, samo sa malo slabijim hardverom od Xboxa Series X.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Brad Sams

WalkingCatov video prikazuje da je Series S puno tanja konzola od Series X, što znači da će vjerojatno stati ispod bilo kojeg TV-a. Sustav, čini se, nema disk jedinicu, što znači da će se oslanjati na digitalne kopije igara.

Windows Central tvrdi da će Series S zbilja koštati 299 dolara, no da će također biti dostupan za 25 dolara mjesečno kao dio ponude Xbox All Access koja uključuje Xbox Live i Game Pass. Series X će u međuvremenu koštati 499 dolara, odnosno 35 dolara mjesečno. Obje konzole trebale bi izaći 10. studenog.

Dolazak dvije konzole već neko je vrijeme aktualna tema među znatiželjnim alternautima. Podsjetimo, prije nekoliko tjedana procurila je i slika novog kontrolera za Xbox konzole kojemu na kutiji piše da je napravljen za Series S.

Hardverske specifikacije, prema Vergeu, kotirat će oko 4 teraflopsa GPU-a (Series X ima 12 teraflopsa, a Xbox One X 6). Series S bi najviše trebao beneficirati zbpg brzog SSD-a i povećane snage Xbox Series X-a, što znači da će moći pokrenuti igre nove generacije, no slabiji GPU znači da neće podržati 4K rezolucije.

Ako je cijena na slici istinita, Series S bi mogao postati jako dobrom prilikom za ulazak u novu generaciju konzola ako korisnik ne planira kupovati 4K televizor. Microsoftu ovaj plan ima smisla, s obzirom da ionako planiraju privući čim veći broj ljudi svojim Xbox Game Passom. Pitanje koje na kraju dana preostaje je gubimo li više kupnjom sporije konzole ili potrošnjom više novca na bržu.