NEVJEROJATNA PRECIZNOST

Probijen svjetski brzinski rekord u Super Mario Brosu

01.07.2014 u 05:51

Bionic
Reading

Pogledajte gotovo nevjerojatno brz prohod Super Mario Brosa

O speedrunovima smo pisali u Gamereportu već puno puta. Umjetnost završavanja igara u sumanuto kratkim rokovima oduvijek je bila fascinantna stvar. Neki to rade pomoću modifikacija, neki na rate, međutim oni pravi odrade čitavu igru u jednom komadu i bez ijedne greške.

Jedan od tih ljudi je LordSaradoc - on je prije nekoliko dana probio svjetski speedrun rekord u originalnom Super Mariju. Potrebno je napomenuti da nije korištena originalna konzola Nintendo, već emulirana verzija. Međutim vremena učitavanja i 'nepreskočivi' dijelovi su tu, što znači da su emulirana i originalna verzija praktički iste.

Za ovaj epohalni poduhvat trebalo mu je 4:57.69, a kako je to postigao, možete vidjeti u priloženom videu. Htjeli bismo napomenuti da su neki grafički bugovi, poput dodirivanja biljaka mesožderki bez umiranja, zapravo normalna stvar. Razlog ovome su zastarjeli hitboxovi na Mariju i neprijateljskom sprajtu, u stvarnosti daleko manji nego njihovi likovi u igri. LordSaradoc je čak napravio malu infografiku koja pojašnjava 'čaroliju' trika. U svakom slučaju, ovih pet minuta intenzivnog skakanja i gotovo sumanute preciznosti dokazuju veliku vještinu potrebnu za ovaj nevjerojatan jednodijelni prohod.

Super Mario Speedrun