EPSONOV NOVITET

Printanje na odjeću za manje od pola minute

10.09.2013 u 19:34

Bionic
Reading

Epsonov novi printer može u 27 sekundi ispisati aplikaciju na bijelu majicu kratkih rukava u dual color načinu ili za 111 sekundi na tamnu majicu, uz korištenje bijelih i tinti u boji

Epson je svojoj gami pisača za tekstil prvi puta dodao pisač SureColor SC-F2000, uređaj koji može izravno ispisivati aplikacije na majice. U toj tvrtci predviđaju kako će tržište ispisa na odjeću rasti na više od 200 milijuna eura (što je više od milijardu i pol kuna) godišnjeg prometa u 2014.

Tinta koju pisač koristi, kažu u Epsonu, otporna je na lomljenje, mekana na dodir i nije opasna po ljudsku kožu. Odabirom jednog od dvaju kompleta tinti CMYK možete konfigurirati sustav prema svojim potrebama. Na raspolaganju su kompleti za bijelu odjeću ili komplet s do četiri nijanse bijele boje za ispis na odjeću u bojama.

Epsonovom TFP ispisnom glavom velike trajnosti SC-F2000 može u 27 sekundi ispisati aplikaciju na bijelu majicu kratkih rukava u dual color načinu, ili za 111 sekundi na tamnu majicu, uz korištenje bijelih i tinti u boji. Nudi razlučivost ispisa do 1440 puta 1440 dpi.

Dolazi s pločom za otisak dimenzija 355 puta 406 milimetara. Radi na materijalima do 25 mm debljine.

Softversko rješenje Garment Creator dolazi u paketu s pisačem te uključuje funkciju izračuna troškova, što omogućava procjenu količine i cijene utrošene tinte za svaki pojedini ispis. To može biti korisno želite li izračunati porezne stope ili popuste.

Bit će dostupan na tržištu od studenoga 2013. Cijena još nije poznata.