dobra kvaliteta i trajnost

Prijenosna računala koja se najmanje kvare

31.03.2022 u 15:56

Bionic
Reading

Osim performansi, dobrog izgleda, cijene i težine, trajnost baterije je jedna od glavnih stvari koje morate gledati kod kupnje

Kupnja prijenosnog računala nije lak zadatak

Znati koje su marke prijenosnih računala najbolje što se tiče kvarova i kada možete očekivati probleme s računalom od neprocjenjive je važnosti kada kupujete prijenosno računalo. Ispitivanja su pokazala da je najčešći problem s kojima se ljudi suočavaju, pad performansi baterije i to u veoma kratkom razdoblju. Laptopi na listi prijavljenih kvarova imaju česte probleme sa zaslonom, mrtvim pikselima ili treperavim pločama, dok su se problemi sa softverom odnosili na ažuriranje sustava Windows 10.

Na koja prijenosna računala možete računati?

Prijenosna računala su sve više u upotrebi nebitno koristite li ga za osobnu ili poslovnu upotrebu. Osim performansi, trajanja baterije i dizajna, zasigurno ćete obratiti pozornost na cijenu koja varira od proizvođača i do modela. Izdvojit ćemo ona prijenosna računala koja su dosad pokazala dobru kvalitetu i trajnost, tako ćete lakše moći izabrati onaj koji je najbliži vašim zahtjevima i budžetu. Apple MacBook Air M1 2020 je jedno od najboljih MacOS prijenosnih računala za svakodnevnu upotrebu. Ovaj laptop ažuriran je u prvoj polovici 2020. novim Intelovim procesorima i novom tipkovnicom, a isto tako Apple je najavio da će njegov domaći procesor zamijeniti Intelov, te ćete dobiti operativni sustav s boljim performansama i duljim trajanjem baterije do čak 18 sati. Što se tiče Apple brenda, moramo spomenuti Apple MacBook Pro 16'', uz novi zaslon, dizajn i sve priključke ovo je najbolji Pro ikada. Kombinacija hardvera MacBook Pro-a i MacOS-a donosi maksimalnu učinkovitost i izvrsno trajanje baterije. Ako ste u značajkama naveli HDMI izlaz i čitač SD kartica i savršenu rezoluciju ekrana, onda je ovo računalo za vas. Osim svega navedenog, odaberete li bilo koje Apple računalo zasigurno ćete biti zadovoljni s njihovom korisničkom podrškom, stoga dobit ćete 2 u jednom, premium računalo i najbolju korisničku podršku. Što se tiče kučišta, na tržištu su najbolji po tom pitanju Asus laptopi. Asus ne štedi na dizajnu, a i ponuda laptopa im je uistinu velika. Mi vam predlažemo Asus ZenBook 13'' s OLED zaslonom na kojem možete igrati igrice ili gledati Netflixove serije, a bitna stvar je da baterija traje više od 13 sati, a veoma udobna tipkovnica olakšat će vam dugotrajno pisanje. U samom vrhu prijenosnih računala su Dell laptopi. Ona su napravljena da budu dugotrajni i imaju dovoljno snažne komponente da ispune sve vaše zahtjeve i potrebe. Dell XPS 13'' zbog novog Intel procesora je znatno brži, a zbog svoje veličine, performansi, težine i izgleda spada u favorite malih prijenosnih računala. Hp laptopi su izuzetno kvalitetna prijenosna računala bilo da ih koristite za osobnu ili poslovnu upotrebu. Njihove glavne prednosti su performanse, kvaliteta, dugi vijek trajanja baterije i robusno kućište koje može izdržati razne vanjske utjecaje. HP Spectre x360 14'' je veoma brz i pouzdan laptop, kojemu baterija traje više od 14 sati. Možete ga koristiti kao tablet s posebno uključenom aktivnom olovkom, a sam zaslon je osjetljiv na dodir.

Koliko je važna veličina i rezolucija zaslona?

Prije svega trebate se odlučiti za veličinu ekrana, koje se kreću od 11'' do 18''. Ako namjeravate primjerice raditi u AutoCad-u, izabrat ćete onaj od 17'' ili 18'', ali ako vam je bitno da je laptop lagan i jednostavan za transport birajte ne veći od 13''. Rezolucija zaslona izuzetno je važna, pogotovo ako provodite više vremena za svojim laptopom. Veća razlučivost nudi bolju i oštriju sliku, koja se mjeri u pikselima. 1366 x 768 px je standard kod prijenosnih računala, a 2560 x 1600 ili 2880 x 1800 px, je rezolucija koja se najčešće koristi kod Apple 13'' ili 15'' laptopa s Retina ekranom. Dok je 3840 x 2160 Ultra High Definition ili UHD, koja se koristi kod gamerskih modela prijenosnih računala.