BESPLATNO I KORISNO

Previše visite na smartfonu? Evo šest aplikacija koje bi vam mogle pomoći

25.10.2019 u 11:51

Bionic
Reading

U Googleu su napravili set eksperimentalnih aplikacija koje vam mogu pokazati koliko vremena provodite zalijepljeni za vaš pametni telefon i potaknuti da ga odložite na barem nekoliko minuta

Od prije nekoliko tjedana svi novi smartfoni s operativnim sustavom Android moraju doći s predinstaliranom aplikacijom za digitalno blagostanje kako bi vam pokazali koliko dugo koristite pojedine aplikacije, koliko su obavijesti te aplikacije generirale i koliko puta ste ih pokrenuli. Ti podaci mogli bi vas neugodno iznenaditi.

Proizvođači smartfona mogu također razviti vlastite aplikacije koje bi mogle poslužiti u ovu svrhu, ali u Googleu su odlučili požuriti i napraviti eksperimentalne ogledne alate. Dostupni su za sve uređaje s Androidom 8.0 Oreo ili novijim izdanjima.

KORISNO

Pobrojali smo opcije Google Mapsa koje će vam biti itekako korisne

Pogledaj galeriju

Aplikacija Unlock Clock je pozadinska slika (wallpaper) s velikim brojačem na početnom zaslonu koji se aktivira svaki put kad otključate svoj pametni telefon.

Za korištenje aplikacije We Flip trebat ćete društvo, recimo kolegica i kolega s posla. Trebate ju svi instalirati. Putem Bluetootha će otkriti tko je prvi među vama aktivirao svoj mobitel. Ta osoba je izgubila igru i treba, recimo, platiti rundu ostalima u obližnjem kafiću (ili što se već dogovorite).

Post Box prikuplja sve pristigle obavijesti i prikazuje ih u unaprijed određeno vrijeme, a Morph omogućava izradu 'načina rada' za vaš smartfon, pomoću kojih možete određene aplikacije učiniti (ne)dostupnim u određeno vrijeme (primjerice, e-poštu iza 20 sati) ili na određenom mjestu.

Desert Island će vam ponuditi odabir pet aplikacija koje su vam najvažnije pa će vaš smartfon prikazivati samo njih, a ostale prikriti.

Paper Phone omogućava ispis papirnate kopije svih važnih podataka koje bi mogli zatrebati tijekom dana (recimo, popis sastanaka i zadaća), tako da ih imate pri ruci u obliku knjižice i ne morate koristiti smartfon, piše Tech Radar.