T-HT GENERALNI SPONZOR

Predstavljen program skupa MIPRO 2010

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.05.2010 13:49
  • Objavljeno 12.05.2010 u 13:13
2

2

Izvor: tportal.hr / Autor: Mladen Lončar

U zgradi Hrvatskog Telekoma u Savskoj 32 održana je konferencija na kojoj je predstavljen program 33. Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO 2010)

Trideset i treći međunarodni skup MIPRO 2010 posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici održat će se od 24. do 28. svibnja u Opatiji. MIPRO 2010 okupit će oko 1.000 sudionika iz 30 zemalja s radovima iz područja ICT djelatnosti različitih problematika vezanih uz gospodarstvo, obrazovanje, znanost, velike sustave i državnu upravu te lokalnu samoupravu.

Ovaj međunarodni, stručni i edukacijski skup najveća je, najstarija i po strukturi najsloženija međunarodna manifestacija ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, koji već 33 godine okuplja sudionike iz svih krajeva svijeta. Kao i dosadašnji skupovi, i MIPRO 2010 bit će mjesto prožimanja znanosti, obrazovanja i gospodarstva. Sudionici skupa imat će priliku prisustvovati nizu savjetovanja, okruglih stolova, radionica te seminara, a bit će i govora o izuzetno zanimljivim temama poput digitalne televizije, nanotehnologije, ICT-a i e-održivosti.

'Ovogodišnja potpora MIPRO-u nastavak je suradnje koja traje već tri desetljeća. Razmjena znanja koje ono omogućuje iznimno je važna svim sudionicima okupljanja kako bi bili lideri u svojim područjima. Kao vodeći davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, T-HT konstantno pomiče granice u primjeni i razvoju najnaprednijih tehnologija. Za ostvarivanje vrhunskih rezultata pored vrhunskih tehnologija potrebni su nam i vrhunski kadrovi, a stalno ulaganje u zaposlenike i najnaprednije tehnologije te naša usmjerenost na uvođenje inovacija na hrvatsko tržište zasigurno će nas i budućnosti povezivati s MIPRO-m', izjavio je Božidar Poldrugač, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije T-HT.

'Na ovogodišnjem skupu MIPRO 2010 znanstvenici i stručnjaci iz svijeta informacijsko-komunikacijskih tehnologija prezentirat će rezultate svojih istraživanja i svoga stručnog rada. Uz polaznike doktorskih i specijalističkih studija, znanstvene novake i specijalizanate te razvojne inženjere, na skupu će biti i brojni radovi s opisima tehničkih, softverskih i hardverskih rješenja. Očekuju se brojni radovi stručnjaka koji se bave obrazovnim tehnologijama te voditelji znanstvenih, istraživačkih, informatičkih i tehnologijskih projekata koji će prezentirati svoja postignuća iz svijeta ICT-a. Stručnjaci iz T-HT-a već više od trideset godina redoviti su sudionici ovog skupa, a T-HT jedan od skupnih članova MIPRO-a i ovogodišnji generalni sponzor također je zaslužan što je MIPRO postao i ostao najstariji i najveći znanstveno-stručni skup iz područja informacijsko komunikacijske tehnologije u ovom dijelu Europe, na koji dolaze ICT stručnjaci iz znanosti, obrazovanja, gospodarstva i javne uprave iz više od tridesetak zemalja svijeta', rekao je prof. dr. sc. Vedran Mornar, predsjednik udruge MIPRO.

Spajanjem različitih područja primjena ICT-a u jednu cjelinu, MIPRO već više od tri desetljeća postiže značajne sinergijske efekte i nudi putove progresa cijelog društva, a ne samo njegovih uskih segmenata. S jedanaest savjetovanja (konferencija), tri okrugla stola o aktualnim tehnološkim i društvenim temama, s dvije specijalističke radionice, s tri seminara kontinuiranog obrazovanja, izložbom ICT industrije i nizom pratećih događanja (promocije knjiga i časopisa, sastanci klastera i radnih grupa…) MIPRO svojim vjernim sudionicima nudi široki izbor aktualnih tema, a ujedno je i centralno mjesto druženja ICT stručnjaka iz ovog dijela Europe. Ključni pojmovi ovogodišnjeg skupa MIPRO su nanotehnologija, e-održivost, digitalna televizija, regulatorni okvir za ulazak u EU, komunikacije, umrežavanje, upravljanje i obrazovanje, napomenuo je prof. dr. sc. Petar Biljanović, predsjednik međunarodnog programskog odbora MIPRO 2010.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!