LINKS

Sportske narukvice sve popularniji gadget kod mladih ljudi

29.03.2017 u 13:26

Bionic
Reading

Trend korištenja sportskih narukvica za praćenje aktivnosti u zadnjih nekoliko godina poprima sve veće razmjere. Čini se kako su mladi postali svjesni kako prekomjerno sjedenje za računalom i manjak dnevnih fizičkih aktivnosti ostavlja traga na njihovom zdravlju, ali i izgledu

Biti zdrav i lijep je neprocjenjivo, ali zahtjeva mnogo brige i truda te konstantnost u aktivnostima i prehrani. Hrvatice i Hrvati sve više dostižu zapadnjake po korištenju tehnoloških gadgeta u svrhu kondicije i zdravlja. U tu svrhu služe sportski pametni satovi i narukvice za praćenje i mjerenje aktivnosti.

Jedan od takvih najpopularnijih gadgeta zasigurno je narukvica Fitbit Charge 2 zbog svoje udobnosti, funkcionalnosti i modernog dizajna. Nošenje senzora za otkucaje srca na prsima je prošlost, jer današnji sportski satovi i narukvice uglavnom imaju mogućnost praćenja otkucaja srca te kvalitete sna.

Jednostavno i brzo povezivanje sa smartphoneom je odlična vijest iz razloga što sada nije potrebno prekidati aktivnost ukoliko vam primjerice zavibrira smartphone u džepu, jer je narukvica sinkronizirana s uređajem.

Korisnici u praksi najviše cijene GPS koji pohranjuje njihove rute, veliki zaslon, udobnost i bateriju koja kod ove narukvice traje skoro cijeli tjedan bez punjenja, dok samo punjenje traje prilično kratko – 15 do 20 minuta.

Zanimljivo je pratiti na zaslonu vlastiti učinak i dostizanje ciljeva koje si sami postavljate. Narukvica putem zaslona daje odgovor koliko ste fizički spremni s obzirom na svoje godine i spol. Grafikoni pokazuju količinu sagorjelih kalorija, otkucaje srca, učinak kardio treninga, a zanimljiva opcija je praćenje disanja. Aplikaciji je cilj omogućiti korisniku kvalitetno i ispravno disanje nakon treninga, ne snažno i duboko kako to inače krivo radimo.

Ovaj 'lifestyle' gadget je sada u Hrvatskoj jednostavno i odmah dostupan u raznim bojama i veličinama.

Potraži u nekoj od Links poslovnica ili naruči preko webshopa uz besplatnu dostavu.